Selvfølgelig ble det Riise

Av Sindre Øgar, sportsjournalist på VG Nett

ULLEVAAL (VG Nett) Alexander Søderlund fikk den nødvendige tåen på ballen og fikk straffespark. John Arne Riise satset på kraft fire minutter på overtid. Og ble selvfølgelig den store helten.

Det har ligget i kortene helt siden Truls Dæhli satte punktum i sin krasse kommentar om John Arne Riise. Venstrebacken ville bli den store helten mot Slovenia.

For like sikkert som at Riise havner i trøbbel, så revansjerer han seg før folk rekker å puste.

Men ingen kunne forestille seg måten det skjedde på. På straffespark. Fire minutter på overtid. Hvor var nervene?

– Vinner vi, så vil jeg si at den sjansen er ganske god. Taper vi, så er den liten, sa Drillo om Norges VM-sjanse før kampen mot Slovenia.

Men etter at Riise-jubelen har lagt seg, går det an å stille spørsmålet: Har Drillo et keeperdilemma? Et dilemma blir gjerne definert som valget mellom to onder. En situasjon der en er nødt til å velge mellom to like ubehagelige muligheter, sier ordboka.

Rune Almenning Jarstein sto i privatlandskampen mot Hellas (2-3), og gjorde to store keepertabber. Espen Bugge Pettersen fikk tillit mot Island (0-2), men mistet plassen etter at han gjorde feil ved det første baklengsmålet.

Jarstein var tilbake i Norge-buret igjen på Ullevaal i kveld. Han skulle vise at de som snakket om et keeperproblem tok feil.

Det gikk ikke bra.

En trippelfeil av Norge førte til det første baklengsmålet. Først slurvet Håvard Nordtveit med pasningen og Slovenia fikk frispark i en småskummel posisjon. Jarstein kunne både holdt ballen og bokset den unna farlig sone. I stedet falt ballen ned der den ikke skulle – rett foran eget mål.

Og da Kjetil Wæhler skulle bli redningsmann, sleivet han isteden ballen over streken.

Hvem står når Norge spiller to skjebnekamper på bortebane mot Sveits (12. oktober) og Kypros (16. oktober)?

Det er ikke det enste spørsmålet Drillo må stille seg. For hvem skal spille på midtbanen? Og hvem blir spiss?

Norge utlignet bare ti minutter senere. En suser fra Tarik Elyounoussi, Norges mest positive landslagsspiller i 2012, smalt i krysstangen og ned på streken. Markus Henriksen ga nytt VM-håp.

Etter en daff start, løftet Norge seg. Riise, som nok en gang var ute etter å revansjere negativ omtale, hadde et godt frispark-forsøk. Daniel Braaten skjøt hardt, men rett på keeper. Innbytter Joshua King kriget til seg ballen på egenhånd, men vinkelen var dårlig da han avsluttet.

Også Slovenia hadde sine sjanser. Men Norge luktet mer og mer på en utligning. Og fikk det.

Da Drillo tok Norge til VM i 1994, startet han med to serier (10-0 over San Marino og 2-1 over Nederland). Det samme gjorde han i kvaliken til VM i 1998 (5-0 mot Aserbajdsjan og 3-0 mot Ungarn).

Nå har en seier. Men den smakte kanskje ekstra godt.

 

24 tanker om “Selvfølgelig ble det Riise

 1. Kjære Truls. Det er nok best å passe kjeften, Konklusjonen er vel at hva er du» i motsetning av Riise» Jeg venter på at du kommer på noen, » isteden for kjeften din»
  Mvh Leif Roger Holje
  Aurbergmoen 16
  2160 Vormsund

  • Veldig bra. Truls Dæhli : Den eneste sporsjounalisten som har større bildet av seg selv i sine egne repotasjoner enn de han lager repotasje om. Det sier alt om den ham.

   Hvorfor finnes det så mange små mennesker i Norge ?Fordi det finnes så veldig mange små steder.

   John Arne Riise. Hver deg selv. Du er bra.

  • Når skal vi slutte å høre på Truls Dæhli. Det er hans normer og hans meninger.Hva han mener er like lite verdt som mannen i gata. Alle som er store må få lov til å være seg selv. Det er like dumt som en journalist i Argentina skulle rakke ned på Maradonna (uten sammenliknig), det er like dumt som en svensk journalist skulle rakke ned på Zlaten. La nå folk få være seg selv. For hvem har egentlig lov til å være dommer over andre. Hvem kan si hva er rett og hva er galt. I hvert fall ikke Truls Dæhli.Lenge leve de store :=)

 2. Æ begynn å bli drittlei både Riise, Dillo og Landslaget. Synes det er alt for mye styr og tull for tiden. Trur Drillo er gått ut på dato. Det viser også publikumsoppslutningen i dag.

 3. Nå må Drillo sjå at keeperen i FK Haugesund, Per Morten Kristiansen er den beste ! Sjå berre på «keepertabellen» i feks VG ..

 4. Truls Dæhli’s regi var i Hitchcock klasse mens Riises’ svar kom opp mot Steve McQueen. Hitchcock er død, mens Riise er for stor for Norge, og for Dæhli. Truls er et gufs fra fortiden som ikke tackler store sportsmenn med ego. Ego er nøkkelen til å lykkes og er tungt å svelge i et snevert journalistisk perspektiv. «Let the love flow» sier jeg bare, elsk individualister, elsk folk med guts og heller la din vrede (skuffelse) gå ut over lokale krefter som ser nytte i å sole seg i skyggen av en bauta over byens store sønn. Selv Asterix og Obelix skjønner det. Trylledrikk er tegneserie fantasi, mens Riise ikke falt i gryta som ung, ikke glem det Dæhli, så sliper du å ende som Trubadurix.
  Hilsen Ladrøs

  PS: FKH’s Kristiansen er svaret på dagens quis.

 5. 4-5-1 med Moa på topp er dømt til å mislukkast. Sats på 4-4-2 med Braaten og King på topp og Wolf Eikrem på midten. BHRiise har ingen ting å tilføre. Keepere er hipp som happ, begge vil komme til gjere tabber. Kanskje Grytebust kan være løysinga?

 6. mener du seriøst at en keeper skal holdet et slikt frispark ???
  Greit han bommer litt på utboksingen på frisparket, men han står dekket av slovenere som også står i muren, frisparket er knallhardt og flakker litt
  Synes heller man skal fokusere på det forfærdelige Nordtveit driver med i forkant av frisparket, mannen er jo helt upresset og ukonsentrert når han for ballen..

 7. Dæhli sa bare det mange tenker. Glad for at Riise slo tilbake på denne måten. Legg diskusjonen død og fokuser på keeperproblemet! Vi har ikke råd til flere tabber nå.

 8. Syns folk er i overkant kritiske til innsatsen til både Wæhler og Jarstein på målet til Slovenia.

  Wæhler løper jo i feil retning og er i ubalanse, så han skal gjøre noe akrobatisk for å få ballen til å forandre retning ut av målet.

  Jarstein er dekket og må regare rask, dette er jo ikke akkuratt hans styrke, men han fomler ikke ballen i mål, han gir en 50/50 retur. Så dårlig er det ikke men ja det kan gjøres bedre, men ikke noe tabbe.

  Så selv kun 2.omgang, men det er tendenser til bra spill med unggutta, vi må bare våge mer offensivt mot defensive lag og la spilleren få litt mer kreativitet på kantene da jeg føler at dem får kjeft hver gang dem mister baller.

  Til slutt, J.A Riise er en av norges beste spillere gjennom tidene, og T. Dæhlie en av dem verste mobberne i media, skam deg Dæhlie og be om unnskyldning for å redde litt av din troverdighet som journalist.

 9. Vi er vel alle (nesten) enige om at Riises ståsted i norsk fotball ikke er noe mindre enn legendestatus. Han vil bli husket som han som ble legende i Liverpool, som vant Champions League, som scoret viktige mål i Roma, mannen med flest landskamper og han som alltid slo tilbake i motgang.

  Helt og legende, er store ord men også helt korrekt brukt om fenomenet John Arne Riise er blitt for Norge. Inspirasjon for meg og sikkert flere andre!

  «..oh ah, i wanna knoow.. how you scored that goal!!»

 10. Er ikke personlig noen kjempefan av rise, han han har en egen evne til og drite seg om en ikke så ofte som før. Men han har også mot til å innrømme det, og en egen evne til og reise seg.

  Men hva er det Truls Dæhli har som gjør at han skriver slik han gjør? Hva er vitsen med antimobbe kampanjer i skole, på jobben osv, når det bare er å kaste blikket på vg så ser man hvordan man får svart belte i mobbing. Ord som «tufs» er det stort sett bare Truls og Trygve Hegnar som bruker når de har bestemt seg for å «ta» noen. Forskjellen er bare at det er få unge som leser Trygves ledere, mens det er mange unge som leser om det norske landslaget i fotball.

  Men kanskje Truls ble mobbet for han var så dårlig i gym at han bestemte seg for han skulle bli sportsjournalist slik at han kunne ta igjen når det er noen stikker seg ut, da er Truls på hugget da…

 11. Jeg fikk dessverre ikke sett kampen i dag, så jeg har nå fått hogget meg en slags rydning gjennom krattet av fuglekvitter, hjerteflimmer, Dallas og Dæhli og har omsider funnet ut av et par key facts som jeg var nysgjerrig på. 0-1, 1-1, 2-1 (90+4!!!) slovener/SM, Henriksen (Tarik), Riiiiiise!!! Det må jo ha vært en fantastisk stemning på Ullevaal? Her er jo så mye positivt å vinkle på, kjære journalister! Dere har akkurat skuslet bort en perfekt mulighet for å servere en gladnyhet til oss klikkere, dere vet, ja, ehm, kundene deres altså.
  Dere kaller dere sportsjournalister, men jeg måtte altså bla meg gjennom til kommentarfeltet for å finne svar på mine presserende spørsmål: Når og hvem? Kutt dette såpe-tullet dere har viklet dere inn i, vi vil ha Foppall!!!
  Til slutt: Av alt urin-farget blekk som vi har fått skylt over oss i kveld, syns jeg dette keeper-problemet dere har skapt, der dere virkelig har fått vise frem finslepen psykologisk fingerspitzgefuhl av Macchiavellisk karakter
  Dere har lykkes i å redusere en ærlig kappestrid mellom to lagkompiser til noe skittent og uverdig. Hva er målet, ynkelige tufser? Dette er ikke ministre som kan samles som skalper på troférommet deres. Dette er Våre Beste Keepere, som trenger et folk i ryggen, mer enn en dolk i brystet. WTF?? Nittifire minutter på banen; dere må da ha fått et glimt i det minste av Rune gjennom kvitringståken? Èn flakkeball, som ble halvklarert. Dette er det dere gir meg? Really? Hvordan kommanderte han linjen, hvordan var distribusjonen? Få noe som kan gi meg et innblikk i forskjellene mellom dem, noe som dreier seg om fotball, taktikk, psyke. Jeg driter i intrige, sjalusi og fyse.
  Tenk på dette nå, frem til Sveits-kampen. Rune og Espen er gode kolleger, det er sunt med konkurranse. Tips: Forsøk å wikisøke Shilton Clemens. Etterpå kan dere forsøke å beskrive for oss lesere hvilke kvaliteter som behøves for å prestere Kun 99 prosent gjennom nittni minutter (med en nasjons blodskutte argusøyne hvilende på Pilsen, som kun fikk med seg reprisen på det ene målet i mot), for deretter å bli møtt av en surnalist med skalpellen klar. Bra taklet Rune, du er heller ingen Pingle!
  Gratulerer med seieren Norge.
  YNWA.

 12. Truls Dæhli? Hvem er det? En forbanna tulling som aldri har prestert annet enn å rakke ned på folk som har trua på at det er mulig å få til noe stort. Stakkars VG desken som må ta til takke med hans sure oppgulp… smålig liten unge som selv trenger å gå i seg sjøl mht. hva han spyr ut av seg av usaklig kritikk. Hold kjeft.

 13. Avstanden mellom suksess og fiasko er liten. Hadde han bommet, hadde pressen kunnet gni det inn, og fortelle om hvordan de siste hendelse hadde påvirket han. Det gjorde han ikke, selv om keeper var uhyggelig nære, og dermed kan man bortimot genierklæres. Verden er absurd!

 14. Blir overrasket over hvor mange som tror at å vinne en kamp er veien videre for Norge. Det er ikke en selvfølge, ender nok med skuffelse denne gangen også – og det håper jeg også. Først om 15 år har Norge et akseptabelt fotball lag. Når vi tapte mot Island så ble det sagt at vi burde ha slått dem, VI…NORGE..burde ha slått dem? men hvem har grunnlag for å si at vi burde ha slått dem? – Norge, et fotball lag som ikke har prestert noe positivt på så alt for lang tid, på tide å våkne opp fra den drømmen vi har nå, hva skjedde med å være ydmyk.

  Når det gjelder dette Riise styret så hjelper det ikke med den scoringen. Han har stadgivekk en merkelig personlighet og burde styre unna sånne «være sammen med familien og trøste hverandre og grine litt sammen» etter at noen har kritisert han. Tar vel ikke lang tid før vi ser han i Se og hør, liggende på et teppe i bokseren, der han forteller om den harde perioden rundt statuen og Dæhli. Eller kanskje han skulle stille seg opp i bokseren ved siden av statuen, kan se for meg overskriften «Ålesunds selvkronede helt»

 15. Helt enig med Alf-Magne Jacobsen,begynner å bli dritt lei dårlig fotball.
  Vi må kalle en spade en spade og ikke noe annet.
  Håper snart en såkalt ekspert kan fortelle oss hvor mange feil gutta gjør.
  Ikke kan de ta imot ball og ikke kan de spille den videre.
  etter min mening er ingen gode nok for landslaget og de fortjener IKKE den lønna de får av sine respektive lag. Det er flere syndebukker på laget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *