Sorry, Alex – det blir ikke gull i år heller

Tabelltips av Øyvind Brenne, sportssjef, VG Nett.

Sir Alex Ferguson (70) vant kampen om gullkalven Robin van Persie (29), men i krystallkulen ser jeg likevel bare Premier League-sølv for elevene hans i  Manchester United til våren.

Å skrive at det blir jevnere i toppen av årets Premier League enn i fjor går ikke an, det er jo knapt mulig, og å skille de etter min mening to beste lagene er ikke lett.

I fjor var det målforskjellen som skilte da City tok rotta på United. Inn på Old Trafford før seriestart kommer Arsenals kaptein og 30-målsscorer van Persie, mens City ikke har forsterket fra samme hylle. Burde det ikke matematisk si at United bør vippes over City i rangeringen? Kanskje. Men at Citys tross alt ferske lag har fått mer tid sammen gjør relasjonene der bedre. Tittelen i fjor har gitt manager Roberto Mancini bittelitt mer arbeidsro. Og de innbyrdes kampene i ligaen i fjor hvor City vant fortalte noe om styrkeforholdet head to head. Dermed ender jeg med dette tipset:

1. Manchester City
Best i fjor, selv om det avgjørende i siste kamp satt langt inne, og mer samspilt nå. Har verdensklasse og backup i alle posisjoner. Hart, Kompany, Y. Toure, Silva og Aguero er alle kandidater for verdenslagets førstellever. Tevez og Balotelli er potensielle problemer, men husk også for noen spillere der er. Og skulle det lugge, kan Mancini kjøpe seg toppkvalitet i januar – selv om sommeren har vært overraskende stille. Vil prioritere Champions League, hvilket ikke gikk i fjor, men har den beste stallen av alle.

TAKKET: Robin van Persie.

2. Manchester United
Har styrket et lag som fungerte godt i hjemlig liga i fjor. Kagawa hever kreativiteten på offensivt (hvor det kan bli vanskelig å gi alle spilletid), mens vitale Rooney har fått drømmepartneren i form av 2012s tredje beste spiller i verden: van Persie. Kortsiktig handel av en skadeutsatt 29-åring – men den måtte til for å vise muskler. de Gea vokste i fjor, Vidic er tilbake og på midtbanen kryr det av alternativer. Backene og Rio Ferdinands 2012-kvalitet er spørsmålstegn. Har et imponerende kollektiv og ledes av kontinuitetens mester Ferguson.

3. Chelsea
Champions League-mesterne har handlet svært spennende Hazard og Oscar for over 400 millioner kroner. Er i ferd med å løse aldersproblemet i stallen, og har kvalitet overalt og rubler i banken. Topp keeper (Cech) og stoppere, ligaens beste venstreback i Cole. Flust – nesten for mange – gode å velge i på midten. Mata, Ramires og Lampard må jo spille mye, de to nye også, pluss at Mikel/Essien kjemper om ryddejobben. Men: På topp har jeg ikke sett Torres god på to-tre-fire år (hjelper ikke å gjøre det bra på slutten av en EM-finale mot ti mann), så uten råskinnet Drogba fremme står mye og faller på hans renessanse. For han må heve scoringssnittet i blått (7 mål på 46 kamper) kraftig. Og om manager di Matteo er rett mann når også han opplever motgang og må ta upopulære avgjørelser er et åpent spørsmål..

4. Arsenal
Målkongen van Persie har gjort som Fabregas, Nasri og Adebayor: Forsvunnet fra Emirates. De beste tror ikke på titler i Arsenal-drakt. Signalet fra kapteinen til spillerne som er igjen skal ikke undervurderes. Og nederlenderen vant mange kamper alene for de røde og hvite i fjor. Når det er sagt er Arsene Wenger nærmest verdensmester i å utnytte materiale, og har i år gjort lure kjøp som Podolski og Giroud tidlig – i motsetning til panikkhandlingen 31. august i fjor. God egenprodusert keeper, Vermaelen/Koscielny er et topp stopperpar, vingene utgjør fare med sin hurtighet, mens Arteta er en bra midtbanespiller, dog langt under Fabregas. Santi Cazorla svært riktig kreativ forsterkning. Min  vurdering er at de rett og slett er ligaens 4. beste lag; klart bedre enn de bak og dårligere enn de foran.

5. Liverpool
Brendan Rodgers’ spillestil kan varme Anfields hjerter og skape ny glød.  Men må heve seg mot dårligere lag spesielt på hjemmebane. Har redusert lønnsutgiftene, det var ikke dumt, og lagets stamme er fortsatt klasse: Reina-Agger-Gerrard-Suarez. Sistnevnte blir nøkkelmannen, og jeg tror stang ut i fjor går inn i år. Defensivt ser det allright ut, og det viktige ankeret Lucas er tilbake. Gerrard var god i EM, men resten av midtbanen må heve seg. Det er spekulert på at 350 millioner kroners-mannen Carroll ikke passer inn, men mener han er langt bedre enn sitt rykte – og en kjempetrussel også fra benken i mange kamper. Hvis heller ikke denne stilen passer Liverpool vil det imidlertid igjen murre.

6. Tottenham
Ser noe svakere ut nå. Langvarig oppsving under Redknapp endte i formdupp i vår. Tror unge Villas-Boas er et smart valg for å komme videre. Men viktige Modric (som jeg mener er god, men som er hauset opp mer enn nødvendig) forsvinner trolig etter å ha gjort seg uspiselig. På topp er fortsatt kun Defoe i stallen av etablerte spisser. En Adebayor-type må inn om man skal true topp fire. Viktige, dog kronisk skadede King har lagt opp, men Vertonghen et godt Ajax-hent som erstatter. Topp backer og vinger; Bale er en av verdens beste spillere. van der Vaart må opp et par hakk igjen, da er han til gjengjeld målfarlig som få og Sigurdsson – på benken for Hoffehiem så sent som ved juletider i fjor – må fortsette som i Swansea.

STJERNER: Papiss Demba Cissé og Demba Ba (til h.) i Newcastle.

7. Newcastle
Forrykende i fjor, og har beholdt laget nå – som egentlig så svekket ut før fjoråret, men hvor den nye vinen smakte godt. Krul er blitt en toppkeeper. Coloccini er vital i forsvaret, men resten bak der er middels og nedover, spesielt ved et par skader. Tiote, kalt det vandrende gule kort i denne spalten i fjor, har nå 25 advarsler på to sesonger, men rydder alltid godt opp bak pasningsspilleren Cabaye og kreative Ben Arfra. Må fortsette å spille med entusiasme som i fjor. Hovednøkkelen er på spissplass. Vi har sett at to senegalesere ikke nødvendigvis passer sammen, og her må Pardew ha brukt sommeren godt. For Ba i 2011-høstform og Cissé i vårform samtidig er verdens beste spisspar! Funker ingen av dem har Newcastle et kjempeproblem.

8. Everton
Mistet talentet Rodwell, og tidligere så viktige Cahill, men har måltyven Jelavic videre og ikke minst Moyes i sjefsstolen. Har en god førsteellever, med Howard, Jagielka, Banes og Fellaini som øvrige nøkkelspillere. Alltid best etter jul, bør våkne før nå, men har helt klart kvalitet til å jage klubber som Newcastle, Tottenham og Liverpool i kampen om å være best etter de for tiden fire største.

9. Fulham
Hodgsons suksessmannskap er skiftet sakte, men sikkert ut. Hjemmesterkt lag med gode individualister som Ruiz og Dembelé, og en erfaren forsvarslinje med Hangeland som sjef. Dempsey ser ut til å bli, og det er svært viktig. Scorer masse mål og jobber hardt. Fulham ser best ut av de mindre gode lagene i Premier League.

10. Aston Villa
Defensive McLeishs tamme lag kunne rykket ned, men tror på oppsving under Lambert, som tok Norwich fra nivå to til sikret PL-kontrakt på tre år. Hans stil bør passe mannskapet bedre (Norwich slapp inn i 36 av 38 kamper i fjor, så det er fremover det skal smelle). Given er keeperklasse, dog nedadgående som vist i EM, og forsvaret med trege Dunne i spissen ser rustent ut. Bent er en av ligaens viktigste menn for sitt lag her. Ireland var god i Facebooks barndom, mens N’Zogbia har mye mer inne enn i fjor. Har sans for Agbonlahor og Albrighton (begge skadet i starten) også.

A WALK IN THE…? Ji-Sung Park, QPR.

11. QPR
Har faktisk en bra stall. Umulig å sette dem enda høyere med tanke på nesten-nedrykk i fjor, men Hughes har fått litt tid til å samspille laget nå. Og det ser bra ut. Green i mål et stort pluss. Zamora/Cisse et komplementært spisspar. Taarabt har egenskaper til å dominere rundt løpsmaskinen Park fra Man. U og raske Hoilett (eks Blackburn) &Wright-Phillips. Forsvaret ser satt sammen av folk som har PL-erfaring fra andre klubber.  Gode navn, men fungerer de sammen? Og QPR er kjent som en kaosklubb med kortsiktige løsninger. Dagens stall er et resultat av det. At Barton reiser er alt i alt helt greit.

12. Sunderland
O’Neill frelste laget i fjor, selv om det duppet på slutten, men er en energisk manager som skaper tro.Men må få laget til å styre kamper mer. Sessegnon og Larsson er de to klassespillerne som må levere.  Burde sikret seg et bedre spisskjøp enn 34-årige Saha. Sammenskrapet forsvar, men folk som O’Shea holder godt nivå.

13. WBA
Hodgson organiserte seg til topp ti i vår, og overleverer Clarke et mannskap som bør unngå nedrykksstrid greit. Foster en returglad, men ok keeper. Lite spennende forsvar, men bra midtbane – og på topp er Odemwingie og Long er det en engelskmanne kaller proven goalscorers. Lukaku fra Chelsea kan bli en komet.

14. Stoke
Kynikerne fra forblåste Britannia kjører på med store spillere, raske vinger og dødballfokus. Leverer samme varen til samme uttelling år etter år, og med tanke på lagene jeg rangerer under lukter det ny kontrakt, men ikke forbedring. Man vet hva man får av Huth (ikke klar i åpningen), Shawcross og kompani bak, Walters og Etherington er nøkkelmenn på midten, mens Crouch må levere som i fjor (10 ligamål).

15. Swansea
Michael Laudrup virker som et godt valg i å ta arven etter Martinez og Rodgers videre. Vanskelig å følge opp fjoråret, men Michu på midten bør være et godt kjøp, og den innarbeidede spillestilen fungerer selv uten Liverpool-klare Allen. Vorm sjokkerte nærmest med storspill i hele fjor, og bør være i – ja, dette blir et dårlig ordspill –  form i år også. Sinclair vil vekk, men bør beholdes – for han er den beste spilleren i et lag hvor kollektivet er trumfkortet.

16. West Ham
Med Allardyce som sjef får man lange baller og mange kjøp, og det sendte West Ham opp. Nolan med 12 mål forrige sesong og like mange for Newcastle sist han var i Premier League blir viktig sammen med de andre spillerne med PL-erfaring. Cole er en allright tanksenter, og må levere flere mål enn vanlig, for tror lite på Vaz Te etter det han gjorde i Bolton. Keeper Jaaskelainen er på kraftig vei ned,han er  for øvrig dårlig med ballen i beina, og bør håpe det gode stopperparet Tomkins/Collins rydder unna.

NØKKELSPILLER: Rickie Lambert i Southampton.

17. Southampton
Talentfabrikken må utnytte entusiasmen etter opprykket for å stå i Premier League. Men hvis spissene Jay Rodriguez, Rickie Lambert og Billy Sharp leverer som på lavere nivå, er plassen sikret.  Denne trioen er Sotons trumf, mens Lallana kan tilberede, og i midtforsvaret ser det relativt bra ut. Ubeskrevne PL-spillere i fleng er et stort usikkerhetsmoment, Kelvin Davies i mål, kjøpt til Wimbledon som reserve av Drillo i sin tid, er et svakt punkt. Med kjempesignerignen Gaston Ramirez fra Uruguay på inn dørene tror jeg det holder akkurat til ny kontrakt.

18. Wigan
Martinez på benken er lagets største stjerne. Holdt igjen Wigan oppe i fjor, men stallen ser ikke bra ut. Tre mann bak med Gary Caldwell i midten høres tungt ut. Bredden er ikke imponereende. Men A. Kone kan være et ok spisskjøp.McCartey, di Santo og Moses er tre gode offensive spillere, mens Al-Habsi har bevist sine kvaliteter. Lite publikum, og dermed inntekter og glød rundt laget.

19. Norwich
Åpnet bra i fjor, og holdt overraskende plassen. Andreåret kan bli tungt. Mistet manager Lambert og har ikke styrket laget noe særlig. Var på nedadgående kurs i fjor. Hodesterke Michael Turner var god for Hull for noen år siden, men i likhet med resten av nykommerne snakker vi ikke klasse her. Viktige Holt, som etter hvert leverte en stor fjorårssesong, signerte ny kontrakt og må opp på 2012-nivået igjen. Synes det lukter motgang og et dårlig år for kanarifuglene.

20. Reading
Kjempeflyt med 15 seirer på de 19 siste i fjor ga ligaseier i Championship. Må bygge på flyten, for spillerstallen ser svak ut med PL-briller. Vi snakker om et lag hvor Ian Harte, som prøvespilte for Vålerenga i 2008, trolig starter premieren. Spissen Pogrebnyak fra Fulham må tenne til igjen.

Hva tror du?
@vgnettbrenne99

202 tanker om “Sorry, Alex – det blir ikke gull i år heller

 1. Helt enig med VG her.
  City var i en klasse for seg selv i fjor. En liten periode hvor de tapte noen kamper gjorde at United kom tilbake. Det hadde ikke trengt å bli så spennende som det ble på slutten.
  Klart beste stall har de. Verdensstjerner i nesten alle posisjoner

  • Manchester Shitty vant på målforskjell, vil ikke kalle det en klasse for seg selv, og dessuten, urealistisk med liverpool på 5. plass 😉

   • Vet at det ble avgjort på målforskjell., Jeg skriver jo at pga en dårlig periode så kom United inn igjen. Hadde ikke Toure dratt til afrikamesterkapet så hadde det ikke endt på målforskjell.

    • Helt serriøst? Noen gang tenkt på alle skadeproblemene United hadde? Dét er grunnen til at United ikke vant. City var heldige med at blant annet Vidic ble skadet, og de har egentlig bare kjøpt seg til gull…

     • Lol. Grunnen til at United ikke fikk med seg gull, var helt klart fordi City var bedre. Jovisst har de kjøpt mange talenter, men United har ikke lite Talenter de heller.

     • Hvis du ikke er enig i den påstanden, så er det helt klart at du i motsetning til Simen er den som ikke har peiling 🙂

      Vidic var et stort savn for United i fjor, og selv Aguero kommer til å måtte slite mot han i år. City var IKKE det klart beste laget, men enig i at de er hakket bedre.

      Ser frem til å slippe å lese negative innlegg fra hvilke som helst United haters når United drar inn sitt gull nr 20 😉

   • Tok ikke langt tid før jeg skjønte at du var Manu fan…. Jeg ville langt ifra sagt det er urealistisk med Liverpool på 5. plass Tottenham er blitt svekket og Newcastle kommer tvilsomt til å gjøre det like bra i år..

    • haha alle tror newcastle faller akkurat som alle sa ville skje i fjor. vedder de nye kjøpa våres slår til like bra som i fjor. har godt håp om 4plass bak de umulige chelsea å manchester laga

   • Helt enig her… Greit nok at Shitty har en del spillere med kvaliteter, men at de er i en klasse for seg selv, og har den klart beste troppen… Det blir litt å ta i… Det at enkelte av spillerne deres oppfører seg verre enn ville høns skal er jo selvfølgelig med å prege LAGET, og det er sånn de er… Kan derfor aldri vite om shitty blir «klart best» eller «rævva» før alle kamper er ferdigspilt… Og Liverpool på 5. plass? hallo!

    • Er så moro med alle anti-Liverpool supporterne her inne. «Hvis ikke Toure hadde dratt til Arfikamesterskapet» så hadde det vært fordi han ikke var bra nok. Jeg tror City viste at han var Afrikaner flr de signerte ham.
     At et lag som tar 8. plass kan stige til 5. plass på en sessong må man være anti-Liverpool supporter for ikke å skjønne. Og når VG legger til grunn at «Stang ut ifjor, vblir stang inn i år» så skal det jo nevnes at dersom Liverpool hadde scoret på alle stoleskuddene sine ifjor så hadde de vunnet serien. Så en halvering vill fint gi 5. plass elelr 4. som jeg håper på.
     Forøvrig syns jeg folk som ikke har peiling på fotball ikke burde skrive om eller kommentere den.

     • Fullt mulig å hoppe fra 8. til 5….Derimot så er problemet at Liverpool har ikke stallen til å gjøre det. Med den stallen så overpresterte de ifjor med såpass mange stolpeskudd, og den statistikken tar ikke i betraktning hvor gode sjanser det egentlig var og hvor gode avsluttere Liverpool innehar. Nei, blir kanskje 7. i år på de!

     • Lite tilsier at du har peilig Wilson. Jeg synes alle skal få lov å kommentere, bortsett fra idioter som deg. Dette er et kommentarfelt for folk som liker diskutere og argumentere relevante saker, ikke for folk som skal hakke ned på andre. Så gå å legg deg

    • Det er ikke mulig i en liga å være klart bedre enn alle andre, og mann kan ikke si med sikkerhet at et lag kommer til å vinne før sesongen starter, som mann kunne med Norsk tippeliga på slutten av 90-tallet og tidlig på 2000-tallet.

     Hvis City satser på CL, kan de komme til å tape premier league. Jeg tror alt kommer ann på hva de forskjellige lagene satser på. Men hvis City og United satser alt på PL, tror jeg City skal være favoritter, bare pågrunn av alle alternaltivene de har på benken.

     • Merker at det er umulig å ta noen som skriver «shitty» seriøst… Voks opp …

      Tror City kommer til å komme sterkere inn i år med mye bedre samhold, men jeg er usikker på om de kommer til å slå united i år, dessverre. United står sterkere, og er hevngjerrige. men jeg håper selvsagt City tar pokalen i år også. Dette blir nok en spennende sesong

   • når ble det urealistisk med 5. plass? Liverpool hadde 21 stolpeskudd i fjor og 47 mål, lat som de gikk inn, snakk om et par cm. da blir det 68 mål, hvi du fordeler dem på tapene til Liverpool i fjor blir det 30 png. da ville de ha fådd en 3. plass! Liverpool i år kommer til å bli mye mer effektive på mål i år, hør på disse, Borini, Allen, Oussama Assaidi, alle tre gode spillere som kan putte et par mål i pl, hør på dette laget, reina, skrtel, Agger, Jose Enrique, johnson, Gerrard, Allen, Lucas Leiva, Borini, Suarez, Oussama Assidi! en sterk starter 11!

    • Vet du hvor lei jeg er av at alle Liverpool suportere skylder på stolpe skudd. Vis dem hadde truffet mål hadde dem kommet på tredje plass, men et stolpe skudd er nesten det samme som å bomme på mål mener jeg.
     Det er så dumt å høre på den sutringa om stolpe skudd hele tia. Kan dere bare ikke si det at dem ikke klarte å treffe mål??

  • Klasse for seg????? United og City hadde like mange poeng!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! United tapte på målforskjell.

   Og er det bare jeg som syns det var litt rart med den siste kampen til City? (husker ikke heeelt detaljer etc.) Men det var la oss si 0-2 til motstander, 10 mann, 90 min scorer city blir 1-2 dommer legger til 5 min overtid. Og da er det MINIMUM 5 min. City scorer raskt 91 min 2-2 så scorer city igjen 3-2!!!!! da har det gått 3 min, og dommer blåser av !!!!!! Han spilte ikke de fulle 5 min overtid!!!! Men men spist er spist og svelget er svelget. Det blir nok like jevnt som i fjor. Spennende og moro skal det bli 1 dag igjen 😉

   • Ja, det var synd QPR spillerne visste de var reddet fra nedrykk før kampen var over ellers tror jeg united hadde fått pokalen.

   • ja, klasse for seg selv. I store deler av sesongen var City i en klasse for seg selv. De slapp United inn igjen i kampen etter en dårlig periode. Spesielt da Toure var i afrikamesterskapet. Hadde de hatt skikkelig backup for Toure så hadde ikke sesongen blitt avgjort på mål. Men det er jo bare min mening da 🙂
    Det var 90 sekunder igjen da City scora 3-2 målet. De spilte vel om ikke 5 minutter ekstra så ihverfall veldig nært.

    • United vinner ligaen i år, se hvor sterkt de gjorde det forrige sesong ennå det var et flertall gode spillere som ferdinand, vidic, anderson, fletcher og cleverley som var ute med skader i store deler av sesongen. Og med tanke på at city tok gullet i siste sekund forrige sesong så blir det mer blod på tann for united, vent å se.

    • Agüero scoret på 93:20 merket, kampen ble sparket i gang igjen på 95:30. Kampen ble blåst av på 95:47, men QPR spillerne bare sto på sin egen halvdel og sparket ballen til City. Det er til og med bilder av Cisse som løper bort og klemmer Nasri når dommeren blåser i gang kampen. Dommeren skjønte at det ikke var noe poeng i å holde kampen gående i de to minuttene det egentlig skulle vært.

     • Fordi Cissè og Nasri er gamle lagkamerater. Selvfølgelig vil han gratulere da. Følg med -.-

    • Til informasjon, så åpnet United sesongen i «en klasse for seg selv» vet ikke om du husker det, men på de 5 første kampene hadde vi 21-4 i målforskjell, hvorav 3 av motstanderlagene endte på top 6 (Arsenal, Tottenham og Chelsea). Det å si at hvis Toure hadde gitt ordentlig backup, hadde ikke sesongen blitt avgjort på mål, er bare patetisk. Som å si at hvis Vidic ikke hadde blitt skadet ville vi ikke sluppet inn de 8 målene som var agjørende

     • med 6 kamper igjen hadde united også en 8 pengs ledelse. Hvis ikke de 6 siste kampene kan kalles en «dårlig periode» så vet ikke jeg

   • Dårlig hukommelse eller?

    City tok ledelsen 1-0 og så utliknet QPR for så og ta ledelsen 1-2.
    Utlikningen til 2-2 kom i 91 min og 3-2 kom i 95 min, dessuten kan dere «takke» Joey Barton for at trofeet røk. Hans idiotopptreden med påfølgende utvisning var årsak til at 2 tilleggsmin ble til 5.

    Og dessuten ble heltene dine rundspilt og ydmyket med 1-6 på Old Trafford av City og tapte jo også fortjent 1-0 mot City borte i en av de siste kampene i fjor.
    Må være de mest ydmykende tapene til United etter Liverpool knuste dere 4-0 på Anfield i 1989/90 sesongen og da Man Utd tapte 1-4 for Liverpool i 08/09 sesongen.

    Skrekkscenarioet til United-supporterne er at porselensanklene til van Persie ryker etter 10 minutter mot Everton på mandag og ute for resten av sesongen, Kan fort bli en haug penger i dass

    Som supporter av Leeds så har jeg ikke hatt så mye og juble over de siste sesongene annet enn når vår erkefiende Man Utd tryner skikkelig
    There’s only one United: LEEDS UNITED!!!!!

   • Det lå vel an til QPR-seier med 2-1 (det var vel aldri 0-2?!). De to målene kom på overtid. Overtiden var riktig, spesielt siden det ble så mye krøll med joey barton som kjørte albuen inn i tevez, og som knela aguero. Og hvis ikke jeg husker feil, så tviler jeg sterkt på at overtiden ikke ble spilt helt ut.

  • Det var da City som kom tilbake og Man Utds dårlige formkurve mot slutten som gjorde at City vant? Mener bestemt at United var 8 poeng foran etter at Arsenal slo City.

  • Det er jo en J* fanboy som har skrevet dette her da ! shitty har ikke sjangs i år. Og det er mye idiotisk på denne tabellen, som liverpool, tottenham osv.

   Dust.

  • Hei og takk for innspill.
   Jeg gjør det fordi jeg synes det i en tittel som denne ser bedre ut og får frem pausen som skal være mellom ordene etter «Alex».
   Hilsen Øyvind.

   • Hei, og takk for svar.

    Det riktige her er enten ! eller ,. Komma er det riktige tegnet for kort pause, som du sier at du ønsker deg. Tankestrek brukes kun for innskudd.

    Alle disse tankestrekene i avisene er bare vås. For oss som kan språk, blir det en lidelse å lese til slutt.

    • Å hjelpe meg. «For oss som kan språk»…Get the f**** over your self. Blir det så forferdelig slitsomt å lese så kan du jo søke om å få et hjelpemiddel som leser opp avisen for deg, pga du er så utrolig smart å så god med språk. Gå å ta deg en kjempediger bolle.

    • «For oss som kan språk…» – ja, ja, det er greit å ha store tanker om seg selv. Syns tankestreken i dette tilfellet er helt på sin plass, og jeg mener at jeg kan språk, jeg også. Uansett er det en ubetydelig detalj i et velskrevet innlegg. At noen har problemer med å lese og forstå innholdet, sier kanskje sitt om de mest ihuga unitedsupporterne.

  • Jeg liker ikke å klage på folk, men denne artikkelen (eller det jeg klarte å lese av den) bærer preg av svært dårlig håndtværk. Er dessverre ikke bare overskriften som er problemet her, men språket er så dårlig at jeg har store vanskeligheter med å få med meg innholdet i teksten…

   • Takk for tilbakemelding. Kan hende du har rett, men en blogg har en mer muntlig form og kan bygges på flere stikkord enn en vanlig artikkel.

    Mvh. Øyvind.

   • Som nevnt her over: Ikke noe problem overhodet med overskriften, tankestreken er etter min mening helt korrekt for å uttrykke det han vil ha fram. At du har store vanskeligheter med å få med deg innholdet i teksten, er nok ditt spesielle problem. Artikkelen er velskrevet og lett forståelig. Men du liker kanskje ikke innholdet….? Selv er jeg enig i det aller meste.

 2. Er så luta lei denne ryggslikkinga av LFC-supportere med å plassere LFC høyt opp på tabellen uten kunne fremme ett godt argument for det.
  Argumentet på desken er vel at supporterne er så mange, at dem er det greit å degge for.
  Akkurat på samme måte som enkelte velger favorittlag ut fra «glory-hunting». Losers!

   • Enig jeg og, I min prognose, så har jeg satt både arsenal, newcastle og tottenham før LFC i år også. Håper jo at en dag så kan de komme tilbake til top 4, men tror ikke det skal skje denne gangen. De har kjøpt in Joa allen, som er jo ikke all verden egentlig. Han er fremadstormende, Men vi får se. De kjøpte Borini som har 8 mål på 57 kamper for Roma, det er jo ikke super imponerende. Han nye som ble kjøpt i går derimot er mer kjøp man vil se. Assid eller hva han het, har godt rykte som ving og puttet en del. Men det er en heeelt annen liga han spillte i da det skal understrekes.

    • Borini 9 mål på 28 kamper:) fortsatt ikke veldig imponerende, men er langt bedre en det du skal ha det til. Sjekk fakta først gutt!

 3. Jeg ser at feks bbc mener City skal få slite siden de er regjerende mestre og «alle» vil slå de. Ifg bbc er dette typisk for alle lag som vinner ligaen, de møter lag som legger seg mer og vil gjøre alt for ett resultat. Jeg tror United kommer tilbake i år, de har jo en manager som alltid kommer tilbake og som også kom tilbake i fjor selv om de tapte ligaen på slutten og en latterlig 1-6 kamp. Dessuten tror jeg Chelsea og Arsenal kommer mye nærmere enn i fjor og regner med at alle de fire kan ta poeng fra hverandre. Lykke til alle sammen!

 4. Liverpool kommer nok som i fjor ikke høyere en Newcastle på tabellen!
  Som du sier er spiss duoen til Newcastle i verdensklasse, og om de får det til å funke i år, blir det vanskelig og holde dem unna en pallplass!

 5. Skjønner ikke hvordan du kan si at Arsenal er KLART bedre enn Liverpool?

  Min vurdering:
  Reina vs. Szcezsny: Reina best
  Skrtel, Agger vs. Koscielny, Vermaelen: Uavgjort
  Johnson,Enrique vs. Sagna, Santos/Gibbs: Liverpool best
  Lucas, Allen, Gerrard vs. Song, Arteta, Wilshere/Ramey : Liverpool best
  Downing/Sterling, Borini, Suarez vs. Podolski/Arshavin, Giroud, Walcott/Chamberlain: Uavgjort

  • Mener du helt reelt at liverpool har en bedre midtbane og at det er uavgjort i angrep! Det er bare latterlig. Angrepet til arsenal er da mye bedre.

  • Ta av deg Liverpool-brille, det kan da hjelpe å se at Arsenal er KLART bedre enn Liverpool.

   Reina vs. Szcezsny: Uavgjort
   Skrtel, Agger vs. Koscielny, Vermaelen: Arsenal best
   Johnson,Enrique vs. Sagna, Santos/Gibbs: Arsenal best
   Lucas, Allen, Gerrard vs. Song, Arteta, Wilshere/Ramey : Arsenal best
   Downing/Sterling, Borini, Suarez vs. Podolski/Arshavin, Giroud, Walcott/Chamberlain: Arsenal best

   Konklusjon: Arsenal best.

  • Er du dum eller? Arsenal er klart bedre enn liverpool. Liverpool kom jo på 8. plass til og med og Arsenal på 3. plass. Reina er bare litt bedre enn sczcesny og Koscielny og Vermaelen er klart bedre enn Skrtel og Agger. Liverpool har kanskje bedre back i Enrique på venstre sida, men Sagna er bedre enn Johnson.
   Midtbanen til Arsenal er jo mye bedre enn Liverpool sin med Song, Arteta, Wilshere, og Cazorla. Angrepet er Arsenal er vinner også. Med Giroud, Podolski, Walcott, Chamberlain og Arshavin. Downing klare ikke å score, Suarez treffer bare stolpen og Borini er rett og slett ikke god nok for å holde med i toppen av PL.

  • Javel ja. Må nok si at jeg begynner å le hver eneste gang jeg ser en slik kommentar. Hjelper ikke å sammenligne lag på den måten. Og du ser det jo med Liverpool-briller. Reina har ikke vist skikkelig klasse på veldig lenge, må nesten le hver gang jeg hører noen si at han er verdens beste. Ærlig talt, blir jo som og si at Ørlund er Nordens beste keeper. Szcezsny er nesten like god. Bredden i Arsenals forsvar er bedre enn i Liverpools, og her snakker vi om Arsenals svakeste lagdel. Enrique er PLs beste back defensivt, altså defensivt. Midtbanene er cirka like gode, men det går oftere fortere med Arsenals midtbane. Cazorla blir nok bra. Liverpools midtbane har nok ikke høyt nok tempo. Arsenal har bedre bredde i angrep. Podolski er nok bedre enn sterling og downing foreløpig. Giroud kommer nok litt til kort mot suarez, mens walcott og chamberlain er bedre alternativer enn Borini. Tror nok Arsenal er en del bedre i år. Individ for individ er de kanskje ikke det, men som lag har de klarere mønster i spillestilen sin. Hvis Brendan får tid, ja da kan det bli ganske bra snart. Tviler dog på at han får de par årene som han faktisk trenger når resultatet fort kan bli en ny 7. plass…

   Og hvis du lurte, jeg er ikke Arsenal supporter.

   • Jeg er helt enig i at det er for enkelt, å sette opp en slik vurdering spiller for spiller. Jeg glemte også Cazorla og han afrikaneren. Jeg lurte dog bare på hvordan Arsenal kan vurderes som KLART bedre enn Liverpool.

  • Syns det er feil vurdering av deg her, men du er lfc supporter så meningene dine i forhold til spillere blir helt feil. Hadde for ikke så lenge siden en diskusjon med en annen LFC supporter, som sa at LFC kunne godt ta gull, mens jeg sa har ikke sjangs, de kom på 8 bak everton i fjor, united på 2 målforskjell unna, hva er mest logisk at united kjemper om gullet eller lfc?? Da seff dro lfc supporteren fram både lag vurdering og mann mot mann vurdering contra united. Og han fikk samme konklusjon som herren her, LFC hadde klart bedre lag enn United 😛 For det første feil, og for det andre, en spiller stall er ikke alt, de må kunne spille fotball sammen også 🙂 Noe United til gangs har bevist. Med tanke på skadene united ble utsatt for, som VIDIC, Cleverly som virkelig startet sessongen bra. Med toppet lag slo United arsenal 8-2 var det ikke det? Og det var sykt. Så kamp mellom City og United definitivt.

  • At du ikke regner med Santi Cazorla på Arsenal sin midtbane sier det meste om dine kunnskaper. Han blir fast inventar på mitt fantasy lag.
   Liverpool får nok sin verste sesong på mange år.

  • Jeg er nøytral og mener dette er mer riktig.
   Keeperplass – likt
   Forsvar – likt
   Midtbane – Arsenal knepent
   Vinger – Soleklart Arsenal
   Spiss – Ganske likt, men vipper mot Arsenal pga at Liverpool er ekstremt sårbare om Suarez blir skadet.
   Manager – Arsenal best

  • Min vurdering:
   Reina vs. Szcezsny: likt..
   Skrtel, Agger vs. Koscielny, Vermaelen: Arsenal best
   Johnson,Enrique vs. Sagna, Santos/Gibbs: Arsenal best
   Lucas, Allen, Gerrard vs. Song, Arteta, Wilshere/Ramey : Arsenal best
   Downing/Sterling, Borini, Suarez vs. Podolski/Arshavin, Giroud, Walcott/Chamberlain: Arsenal best!!

  • Hei Jon. Ja, det er objektivt satt opp dette her.
   Og er ikke Liverpool-supporter, nei – hvor har du det fra?
   Øyvind

   • Tror du har rett ang Liverpool..Hadde mye skader/karante osv på viktige spillere.Gerard kommer til å ha en kjempe sesong,og det samme vil nok den lille mann sør amerika,så lenge han ikke møter evra:)

    • Husk at Gerrard begynner å trekke på årene… Tror tiden der Gerrard kanskje var verdens beste sentrale midtbanespiller er over. Lukter 6-7 plass for Liverpool. ikke bedre, ikke dårligere

 6. Grei artikkel, men noe surr i notene for min del. Er ikke helt enig i plasseringene, men ellers fint. Newcastle på 7.? aldri væææla <3

 7. Du skriver alt for kort til å kunne begrunne Ciy som vinner. Det faktum som du nevner at det er rot og problemer i spillergruppen kan bli fatalt. At Mancini ikke har handlet noe i sommer er neppe fordi han ikke har lyst. United med full tropp så og si nå og Kagawa, årets beste kjøp + en potensiell kanon i RvP, blir for meg United sterkest på papiret.

  De Gea, Vidic, Kagawa, Rooney og Robin van Persie >>>>>> Hart, Kompany, Y. Toure, Silva og Aguero

  Trur også Arsenal blir tittelutfordrar med full utteling og lite skada. Cazorla, Giroud og Podoslki er pure klasse. Viktig at dem beholder Song og får en god start.

 8. mye dritt her nå! er egt enig med vg. er liverpool fan, men tror egt att dette ser riktig ut, men tror kansje arsenal kan slite og har derrfor ett lite håp om 4 plassen.

  • Liverpool er altfor old school. De spiller med et oppspillspunkt, de har defensive backer, de satser mye på dødballer og lite på kontringsløp. Det var denne taktikken som gjorde at de rapet alt på 70-80 tallet, men det funker ikke i 2012.

   • Haha! At du sier Liverpool er altfor old school sier litt om hvor mye du har fulgt med i det siste! Visste du at Liverpool rundt starten av sommeren fikk inn en trener som fikk et middels fotballag til å spille en fotball andre supportere fikk gåsehud av å se på?

    Hvis Liverpool får til å spille slik Rodgers vil dem skal spille, så tror jeg absolutt at dem skal kunne hevde seg, og da mener jeg ikke 1. eller 2. plassen, men hvis dem får en god start mtp det veldig tøffe programmet dem har i starten, så tror jeg denne sesongen skal bli veldig morsom å følge med på for Liverpool sine supportere.

    Liverpool har mistet noen spillere, og ikke akkurat kjøpt det man vil kalle stjerner. Likevel tror jeg Rodgers er en smart mann, og han vet akkurat hva slags spillere han vil ha, og som vil passe til den fotballen han vil at skal spilles. Derfor tror jeg man kan få se et Liverpool lag som blomstrer denne sesongen, og at de kan være med hele veien å sloss om den meget viktige 4. plassen, og deretter ta opp kampen mot toppen i de neste sesongen. Det er jo tross alt der en klubb som Liverpool burde være. Kjempe i toppen med de beste lagene i PL!

    Er i den tro at også Manchester United sine supportere har litt lyst til få en av sine største rivaler opp i toppkampen igjen. Det blir noe annet da man har de to lagene i toppen og kjemper mot hverandre hele sesongen.

   • Okei, Glen er jo meget defensiv han.. Og dem spiller med et oppspillspungt? Sikkert derfor Andy ikke er med som en del av planen til Liverpool. Femte plass er heller ikke urealistisk, men dog topp tre er heller ikke realistisk.

 9. Hahha, litt morsomt å se hvordan alle United-fans flyr i taket av tipsene her, tror Liverpool kan gjøre det bra i årets sesong om de åpner bra og har »stang inn» og ikke »stang ut» som i fjor, som ble nevntidligere her :p

  • Enig med artikkelforfatteren utenom en ting. Jeg tror Chelsea blir nr to etter City. Styrkeforholdet mellom City og United så man tydelig i innbyrdes oppgjør. Slik sett syns jeg det var veldig fortjent at The Cityzens vant ligaen ifjor. Tror også at de røde er i ferd med og falme hen.

   • Falme hen??? Det har jeg vondt for å tro, vis en ser på de siste par ti-år’a, så har d vist seg att han «SIR» Alex har evner utenom det vanlige, evnen til å reise seg opp å slikke sår, å komme tilbake på topp….
    Men tror det blir tøft i da, men det vil nok tabellen vise i mai neste år…. måtte de beste vinne…..

 10. Artikkelen er for såvidt grei den. Voldsom negative vi var til LFC her da.? De kommer garantert over Arsenal på tabellen.

 11. Hvis United klarer å holde en nogenlunde skadefri tropp, tror jeg vi vinner! Verdt å nevne i tipset ditt at United hadde i særklasse flest skader i forrige sesong (37). Mens city hadde desidert minst (7). Hæ faktisk enormt mye å si det der.. Men jevnt blir det!

 12. you make a lot of good points, but but super Balotelli is not a problem for man city he is their golden boy this guy is lucky. and yes luck takes u way longer than skills but when u got both luck and skills u get very far. you can say whatever you like but common people fear man city when mario is in field and they almost never lose when he starts. take this from a fan of the game but balotelli is man city lucky charm

 13. du som har skrevet denne artikkelen må jo enten være en håpløs city fan eller være totalt skrapa for fotball forståelse!!!!!!!!!!!! jeg blir faktisk kraftig provosert når jeg leser slike null peiling (idioti) innlegg. Du har ikke tatt med noe fakta her.
  Skal vi begynne? første kampen community shield. united vant 3-2 etter å ha rævkjørt city i andre omgang. seriestart skal du se resultater så får du google selv!!!!!. Men mange snakket om geniet ALEX som hadde mønstret nok en stall med unge spillere. Unge spillere som kom til å tukte city hele veien inn. så kom skademarerittet til united. fasit 8 skader bare i forsvar + fletcher, cleverly bare se resultater til city når toure var i afrika. dem mistet 7 poeng til united. city var også griseheldige. hadde nesten ikke en skade hele sesongen. Silva og Toure var vekke noen få kamper og da kom det sviktende resultater. skal være enig med deg i at united var heldig med resultater ut i fra spill i mange kamper, men det skremmer meg at du ikke tar med fakta!!!!!! hvordan tror du sesongen hadde sett ut om united ikke hadde hatt vidic og alle andre ute. dem hadde vunnet serien. jeg kan love deg at så mange skader ikke kommer i år pluss united har forsterket stallen fornuftig. jeg mener folk burde FRYKTE UNITED mer en noen gang!!!!!

  • Enig, men stallen til City er også ekstremt fryktet. Blir jevnt i år også. Forhåpentligvis så bytter de vinner dette året 🙂

  • Ta det med ro så ikke hjertet stopper

   Du anser altså midtbanen til ManU som bedre enn City??

   Prøv å se på lagoppstillingen å sett spillere opp mot hverandre
   igjen: Kagawa er god, men uprøvd i PL..men han er ingen Silva eller Toure…på langt nær

   Mange har ikke sett Dortmund i fjor..tror Kagawa er en superstjerne bare for at ManU kjøpte han

   Så powell skal dominere i PL også nå?

  • Så man må være ‘håpløs city-fan eller skrapa for fotballforståelse’ for å tro at City vinner igjen? Da vil det si at du synes at alle bookmakerne faller inn i denne kategorien, for ABSOLUTT ALLE av dem har City som favoritt (til ca 2,25 i odds) foran Utd (ca 3 i odds) og Chelsea (5.5 til 6 i odds). Det vil si at de gir City ca 40 prosent sjanse til å vinne serien, Utd 30 prosent, og Chelsea ca 15 prosent. Mulig Utd vinner, men favoritter er de ikke. Og DETTE er FAKTA!

  • Slik som du skriver, er det ganske enkelt å forstå at du ikke kan noe særlig om fotball – med unntak av ditt eget lag.

 14. Må de sies fra meg som er City fan.
  At seieren over united 6-1 er målene som senked united me de målforskjellan,
  Bare en liten vekker og for å gni det litt inn til Gloryhunters.
  Takktakk
  Mcfc <3

 15. Tror et Arsenal som ikke «må» prestere, og som på papiret har oddsene imot seg(tenker på salg av RvP og Song som snart forsvinner) – vil vinne en mental seier over de tre andre store som har flottet seg i storkjøp og som alle har press på seg. Dette vil føre til at Arsenal kan ta mange poeng i de store kampene, og holder de hodet kaldt i de åpenbare tre-poengskampene tror jeg det kan blir sølv/gull.

 16. Her er det glemt viktige ting i «gjetteleken». Hva tilsier at City er sterkere enn Man.utd.??!
  Ser man på stallen, og skadeproblemene United hadde i fjor, blir bildet helt anneledes.
  Har hentet litt fakta her: Skader Pl.2011/12 sesongen; Her topper United med 39 skader, og 1681 dager mistet. Nr 2 er Tottenham, med 36 skader og 1450 dager mistet. Lavest antall skader er henholdshvis nest sist Chelsea med 13 skader, og 356 dgr mistet. City ligger da ikke uventet sist, med 7 skader, og 186 dgr mistet. Å konstantere at denne»sykestua», united, endte a poeng med City, er iseg selv en prestasjon som ikke skulle vere mulig!
  Ellers kan det sies a United mistet tryggheten selv E.V.S., og hadde også der et lite handikap. Håper ellers at United har ryddet opp i det medisinske teamet, da jeg tror de mangler litt kompetanse, når det gjelder forebygging av skader.
  Vg /Dagbladet tar ofte feil i sine «gjetteleker», så bryr meg lite om d..Liverpool nr 5.??!!
  Statestikken er forresten hentet fra physioroom.com, som har hentet sine tall fra de respektive P.L. klubbene.

 17. En tanke fra en gammel mann.. Må si jeg synes det er trist med det som skjer i fotball..Som Golden skrev i går.Når 1 mill i uka ikke er nok,da starter jeg å lure.. Jeg er selv Arsenal sup.Må si jeg blir litt stolt av hvordan klubben klarer seg,mot de andre lagene som bare kan handle,og ikke tenke på pris osv. (City,Chel,barca,real og Psg så klart)At vi skal vinne noe i år..Tja,kan jo håpe på et cup gull..Serien blir nok mellom City og United..Mitt tabbel tips..
  1 City
  2 United
  3 Arsenal
  4 Liverpool
  Tror Chelsea flopper,da de hadde mye flaks på våren,og deres rike russer krever de skal spille fin fotball..Noe jeg tror deres trener mindre flink til å organisere. Ha en fin helg alle sammen:)

  • Vent litt, er Barcelona storkjøpere? De har verdens beste ungdomsakademi… Spillere som Valdes, Messi, Iniesta, Xavi, Puyol, Pedro, Fabregas, Pique, Busquets, Alba og Bojan er alle fra Barcelonas ungdomsakademi, og de er noen av verdens beste spillere. En av dem er til og med verdens beste spiller. Blant de i troppen de har av storkjøp har Fabregas og Pique vært i Barcas ungdomssakademi, får så å bli solgt, og så kjøpt tilbake. Mascherano, Sanchez, Dani Alves og David Villa er de eneste i stallen som hadde en pris på over 10 millioner euro, hvor Villa var den dyreste på 40 millioner. Sammenlign det med engelske lag eller Real Madrid, og du finner en gigantisk forskjell.

   • Snakker ikke om akademi.. Men mulighet til å hente spillere for store penger ved behov. Men barca, har et kjempe akademi,ingen tvil! ps. Grattis med Song..Nok en spiller ut fra Arsenal.. Sukk

 18. Så må det tas med i betraktiningen at United hadde en dårlig sesong til dem å være. De vant vel ikke noen ting?

 19. Overrasker meg at de fleste eksperter tipper city som nr. 1 når de kun vant med målforskjell i fjor. De har ikke forsterket. United derimot får igjen vidic som knapt nok spillte i fjor. Scholes kan brukes en hel sessong. Cleverley har vist veldig bra form og kan bli en kreativ tilvekst til stallen. I tillegg har de hentet to spillere som ble kåret til bundesligaens og premier leagues beste spillere i fjor.

  • Kagawa var god men ikke bundeligas beste spiller

   og mange glemmer at City var uten Toure i en stund..da tok de nesten ingen poeng

   Det er ett sår som de må plastre om de skal vinne i år.
   Men å tro at Rooney og van persie skal score 60 mål tilsammen er bare tull

   City er mer samspilte i år enn de var i fjor.
   ManU fansen blir virkelig hårsåre når de tror at Van Persie skal nå bare seile inn ett gull..ManU kan vinne i år, bare idioti å tro noe annet

   Men større idioti er fansen til ManU som ikke klarer å dra de nye stygge rutete trøyene vekk fra øynene å se at det finnes ett lag i ligaen som har en bedre stall enn ManU..og det er City

   • Greia er at city ikke klarte å få mer poeng enn united i fjor med en LANGT sterkere stall. Nå har united forsterket stallen kraftig i forhold til i fjor delvis pga skadesituasjonen, delvis pga spillerkjøp. Hva tilsier da at city skal være favoritter når de ikke har forsterket laget?

    • # 1: City Hentet en shitload av nye spillere rundt fjorsesongen. De spiller mye bedre som et lag nå, og de skjønner Mancinis tankegang mye bedre.
     # 2: Citys eldste spillere: Kolo Toure og Gareth Barry på 31 år, som skjelden får spilletid. Uniteds eldste: Ryan Giggs og Paul Scholes, 38 og 37. På tross av alle nye spillere relyer United fortsatt mye på sine gamle stjerner til å skinnne, blant annet gjennom det über treige midtstopper midtstopper parret.
     #3: Selvom United har forsterket stallen, har de bare fått inn en stjernespiller, som tvilsomt er bedre enn Tevez. van Persie er heller ikke noe safe bet på noen som helst måte. Laget hans var bygd opp rundt ham i 2011-2012 sesongen, det er det ikke nå.

 20. Dere leser en artikkel med personlige meninger. Er redd for å meddele flere av dere et liv proppfullt av skuffelser hvis forventningene er at alle skal ha samme mening som dere.

  La oss se frem til sesongstart!!

 21. helt enig at City blir mestere, og synes tabelltipset ditt er bra resonert. Lurer likevel litt på hvoror alle mener Ferdinand har blitt så mye dårligere. Hva er dine begrunnelser?

 22. Det er mye mer samspill i City nå enn det var i fjord. Det med at United har skaffet seg Robin er bare litt mer motstand for forsvaret, og det vil enda ikke styrke forsvarsrekka eller midtbana med bare han. Og om City får tak i en deffansiv de Rossi og midtstopperkjempe som Daniel Agger med kompany. City kommer til å ha TO gode 11’ere, så da vil stallen muligens se slik ut om ikke Kolo Toure, Kolarov, de Jong, Tevez og A. Johnson forsvinner:

  4-3-2-1
  Keeper:
  – KP:Joe Hart/Costel Pantilimon
  Forsvar:
  – HB: Micha Richards/Pablo Zabaleta
  – MS: Daniel Agger/Joleon Lescott
  – MS: Vincent Kompany/Kolo Toure
  – VB: Gael Clichy/Aleksander Kolarov
  Midtbane:
  – DM: Daniele de Rossi/Nigel de Jong
  – HM: James Milner/Jack Rodwell
  – VM: Yaya Touré/Gareth Barry
  Offensiv midtbane:
  – HOM: David Silva/Adam Johnson
  – VOM: Samir Nasri/Carlos Tevez
  Angrep:
  – SP: Kün Aguero/Balotelli

  • Jeg synes United utligner mye av stallen, men City har et sterkere lag på papiret – uten tvil. Setter allikevel opp en lignende liste for United.

   4-2-3-1:
   de Gea/Lindegaard

   Rafael/Jones
   Ferdinand/Smalling
   Vidic/Evans
   Evra/Brady

   Valencia/Kagawa
   Carrick/Scholes
   Cleverley/Anderson
   Nani/Young

   Rooney/van Persie

   Welbeck/Hernandez

 23. Jeg velger å gå mot strømmen, og legger bort bastante meninger. Jeg er også skeptisk til å komme med konklusjoner før ligastart, i motsetning til kommentarfeltet ellers.

  Jeg elsker disse listene, spesielt siden de alltid er feil. Det vet blogger og sportselsker Øyvind, derfor krever det baller og en viss tanke bak tipsene. Følgelig mener jeg at lista er så korrekt som man kan få den dager før seriestart.

  Jeg er United-supporter, så jeg skulle gjerne sett at Manchester United havnet øverst på alle slike lister – men hva er argumentene for det? De er særs få. Jeg synes United henger etter når det kommer til spillestil, og laget virker råttent og allergisk mot å kvitte seg med store legender. Det kan ha noe med at £550m pund har blir tatt ut i form av lønn til eierne siden 2005. Vi snakker potensielt knappe £80m som kunne blitt brukt på utgifter som lønn og spillerkjøp – årlig.

  Det sagt, Rio har vært imponerende skadefri det siste året, og det han har mistet i fart henter han igjen på klokskap. Han var bedre for 2-3 år siden, men han holder fortsatt høy klasse og jeg tror han kunne spilt fast (så fast som ryggen tillater han å være) på samtlige lag.

  Scholes kan fortsatt gjøre det Scholes gjør best – slå pasninger. Han er ikke like smidig og kvikk som han var før, som gjør at enkle pasninger blir meget farlige av og til, og han dekker heller ikke like store rom som han gjorde før. Fortsatt en god spiller å ha i troppen, men han ville slitt med å starte kamper for City for eksempel.

  Giggs er håpløs, men til tider genial. Et risikomoment å ha i startoppstillinga i viktige kamper, men varter opp med nesten like mange geniale målgivende som håpløse balltap. Bør ikke starte noen toppkamper, men ser han gjerne mot lag fra nedre halvdel av tabellen.

  Problemet til United ser man ikke mot de antatt dårligere lagene, men man ser dem mot topplagene. Problemene etter min mening er spillestilen, og midtbanen. Manchester City er målestokken, og det er naturlig å se på kampene mot dem for en sammenligning. De spiller med tre midtbanespillere, og enda viktigere, de spiller med midtbanespillere med rask forflytningsevne. Toure (som er registrert som godstog) og Milner spiser midtbaner til frokost når de i tillegg har en de Jong, Barry eller Tevez som dropper ned å hjelper. Her henger United etter, som ofte spiller med en treig midtbaneduo i Scholes og Carrick. Spiller de med tre midtbanespillere er den tredje som regel Rooney, som ikke henger med et hakk dypere i banen.

  Jeg er en stor beundrer av Carrick, men jeg føler at han må ha hjelp av to andre for at midtbanen skal bli komplett. Carrick i tospann med Cleverley samt hjelp fra Rooney kan nok fungere, men Scholes eller Giggs istedet for Cleverley blir for stasjonært. Det irriterer meg også at motstanderne i for stor grad får spille sitt spill mot United. City kommer til Old Trafford og styrer kampen. Det er feil.

  Jeg velger å se positivt på det til det motsatte er bevist, og med lite skadeproblemer i troppen generelt, en Cleverley som fortsetter trenden fra OL og debuten for England, en Anderson som tar tak i karrieren sin samt en totalt skadefri van Persie blir dette morsomt.

  Her er laget jeg tror United stiller mot for eksempel City på bortebane (altså Uniteds sterkeste lag):

  de Gea
  Rafael – Ferdinand – Vidic – Evra
  Valencia – Carrick – Cleverley – Nani
  Rooney
  van Persie

  Da er spillere som Lindegaard, Jones, Evans, Smalling, Scholes, Anderson, Giggs, Kagawa, Young, Welbeck og Hernandez alternativer. En bred og god stall.

  Dette ble en forferdelig kommentar (skylder på Chrome som valgte å gå tilbake istedet for å fjerne en bokstav), men dersom noen er interesserte i en diskusjon kan jeg formulere meningene mine bedre og mer kortfattet.

  • Ganske enig i dette her, men at du ikke har med Kagawa blir for meg dumt. Kagawa for meg er kjøpt inn for å være makker for scholes som er blitt litt stasjonær men slår brilliante crossere å kan åpne spill. Kagawa er annsett til å være vel så kreativ som scholes, Og til og med ansett til å være bedre til å slå stikkere samt avsllutte selv. Mot city tror jeg Kagawa starter i stedet for cleverly.

   • Kagawas favorittposisjon er bak spissen, og han gjør også sakene godt på høyrekanten. Kan sikkert spille venstrekant også, men det har jeg ikke sett.

    I pre-season ble han testet i en duo sentralt på midtbanen, og han viste at han behersket det også. Det betyr ikke at det blir posisjonen hans. Cleverley har imponert sterkt de siste kampene i den posisjonen – som er naturlig for han. Carrick er Uniteds main man på midtbanen, men som jeg sier, jeg føler at han må ha to kvikke hjelpere. Ikke Scholes og ikke Giggs. Cleverley er en de kvikke Carrick trenger rundt seg, og Kagawa kan godt bli den andre som tar på seg en mer offensiv rolle.

    Spørsmålet blir da hvor man gjør av Rooney og van Persie. Det er dog Sir Alex’ kabal, og ingen er bedre enn han til å få en slik kabal til å gå opp.

    Noe jeg ikke fikk med i min forrige kommentar, er at United har potensial i laget til å spille et bedre system enn City. City skal trenge alt igjennom midten og har ingen forløsning ved å slå inn fra kant. Agüero, Tevez, Silva og Nasri må få lave harde innlegg for å ha sjanse til å skape sjanser av dem, og de innleggene slår man stort sett bare fra 16-meteren.

    United har Rooney og van Persie nå, som begge er all-roundere i boksen. Skaper og finner rom, er ofte først på innleggene, begge to helt ok i luftrommet og til å styre headinger. Skal det spilles igjennom midten bør samspillet de to imellom være godt nok til at de skaper mye motsatte bevegelser. Begge liker å møte, begge kan stikke. Ser for meg at van Persie blir den som ofte stikker og Rooney blir den som ofte møter.

 24. Til dere som tipper LFC lavere enn 4. plass sier jeg bare: vent og se! Det laget som skapte desidert flest sjanser forige sesong, vil nok gjøre det samme i 2012/13, men forskjellen er at denne sesongen så settes de i langt større grad på innsiden av stolpene, og utefor keepers rekkevidde. Vil vil heller ikke se at motstandernes keepere kommer til Anfield og presterer i verdensklasse i kamp etter kamp etter kamp etter kamp. Heller ikke vil man brenne nesten alle straffene man blir tildelt…

   • Lol dere kjøpte inn en spiller som scoret 8 mål på 57 kamper for Roma, dere hadde mest sjangser kanskje, men dere treffer jo ikke mål. Hadde vel vært greit å fått en spiller som kan score kanskje? Også nevne fantastiske 35 mill mannen Carroll hvor mange mål hadde han på 36 kamper? 5:P hehe. Nei. Å kjøpe in allen tror jeg ikke hjelper stort. Middelmådig forsøk på lik linje med adam, henderson og downing som har floppet noe så grenseløst. Men jeg kan ta feil. Lykke til i sessongen 🙂

  • Jajaja Liverpool er eneste laget med uflaks hvert eneste år! Og keeperne har alle de beste dagene mot lfc.. Hehe ser du ikke hvor dumt dette blir selv??

  • Den kommentaren har eg hørt i minst ti år nå, «bare vent å se nå, i år vet du» vi venter å venter…..
   Håper de kommer snart så vi alle får se hvordan de ser ut……

 25. Enig i mye av det som har blitt sagt av norske journalister angående kommende Premier League-sesong. Men en faktor som ikke har kommet ordentlig frem i vurderingene av tabeller og styrkeforhold er skadestatistikken de ulike klubbene i mellom. Man. City var det laget i 2011/12 som hadde færrest skader. Man. Utd. med flest.

  http://injuryleague.com/wp-content/uploads/2012/05/120510_table1.jpg

  Troppen til City er nok den beste, men Mancini opplevde en ekstrem kontinuitet i laget hva skader angår.

  PS. Skal sies at City hadde sine problemer med Tevez og Ballotelli.

 26. Det må da være uendelig mer riktig å komme med en slik vurdering ETTER at overgangsvinduet er stengt. Kan fortsattt skje mye.

 27. «Kelvin Davies i mål, kjøpt til Wimbledon som reserve av Drillo i sin tid, er et svakt punkt»

  Davies er ikke noe svakt punkt. Han er en veldig solid keeper og ikke noe dårligere enn keeperene til lag som Southampton kan sammenlignes med.

 28. Ikke sikker v Persie blir umiddelbar suksess for MU. Skadeutsatt pluss at får en annen rolle enn i Arsenal. V Persies personlighet matcher dessuten Wenger bedre enn Ferguson. City modnes (dessverre) og Chelsea får et lite come back gjennom nye folk. Arsenal kan overraske gjennom nysigneringer og kjemper om 2-4. plass.
  1. Manchester City
  2. Chelsea
  3. Manchester U
  4. Arsenal

 29. Hvorfor er det sånn at de som vant året før alltid blir tippet som nummer 1 året etter også det viser bare at det er noe tull at city vinner det er bare fordi de vant i fjor det er veldig åpent i år blant alle de 6 første som er tippet

 30. Hvis en 4 års kontrakt er kortsiktig så må jeg si denne journalisten har et rart tidsbegrep. Om RVP skyter United til seriegull de neste fire årene vil vedkommende sitte med skjegget i postkassa.
  Dessuten er det begrenset hva City kan handle, eierne (fornuftige som de er) har Fifas FFP-regler i bakhodet. Derav en sommer med lite aktivitet.

 31. Det med at Villa sitt forsvar ser gammelt(?) og rustent ut er jeg ikke helt enig i.

  Hutton og Warnock har fått beskjed om at de selges om det kommer bud på de. Collins er borte. Greit at Dunne er gammal og treig, men rundt han er det nå mest ungfoler og Vlaar.

  Er litt 50/50 det forsvaret.

  Utover det må jeg si du er ganske så optimistisk med tanke på Villa`s sjanser i år. Jeg tror vi havner på 13/14 selv.
  Men håper alltid på ligagull, mikke mus gull, FA gull og CL plass 🙂

 32. Om jeg kan legge til en ting, så må det at Liverpool neppe klarer en 5 plass. Klarer de det, så er det en kjempeprestasjon i mine øyne.

  PS. Janne savner Nico sises det i gangene her…..

 33. Øyvind! Det var hyggelig å se QPR tippet på en 11 plass. Kampene skal spilles først, men hyggelig å se at flere og flere i media får opp øya for det flotte laget fra London. Som QPR supporter så kjennes det så deilig å ikke være så blasert at man føler alt fra 5 plass og ned som ett spark i trynet og ett nederlag. Man blir kvalm av å spise marsipankake hver dag..

 34. United hadde mange flere skader enn City i fjor og alikavell så klarte dei å holde følge heilt til døra. Eg trur at visst United holder seg skadefri så skal det en hel del til for at gullet ikkje havna i den røde delen av Manchester til våren igjen. Men kem veit! PL er blitt vanvittig spennande og er gjevnare enn nåkken gang. Blir en magisk sesong!

 35. Tilbaketråkk: Premier League, favorittene på Expekt-kontoret Norway Expekt Blog

 36. Hei Øyvind!
  Jeg synes du har skrevet meget godt, og fint at du begrunner så godt som du gjør. Jeg er også enig i det meste av det du skriver. Jeg synes alltid det er morsomt å lese om forhåndstips, særlig i større grad slik som dette(altså med begrunnelser, ikke bare tabellplasseringer).
  Keep up the good work!

  Mvh Henrik

 37. Er veldig opptatt av nærtagenheten til fotballfansen. Er det egentlig greit at omtrent alle Utd fans kaller City for Shitty mens de klikker i vinkel når de blir kaldt Munich ?

 38. Slik ender det!

  1: Chelsea
  2: QPR/Newcastle

  Manu flopper pga kjempe krangel mellom RVP go Rooney ang hvem som skal ta straffespark.. Arsenal tja.. flopper! Men ikke i nærheten av hvor ille det kommer til å gå med Liverpool, som rykker ned!

 39. Jeg begynner å bli litt irritert over de som mener at det noe lag som kjøper seg til suksess. Det er nok alle lag i PL som gjør det. At Man U gjorde for 15-20 år siden, med å få opp sine egne fra akademiet, har nok ikke skjedd på lenge. De kjøper like mer sjøl. Snart ser de ut som Arsenal, som kanskje har to tre briter igjen på laget.

  Frykter og tror at Møkka United vinner denne sesongen. Finnes ikke bedre trener/manager enn Ferguson. Det er nok der Man U er best. Men jeg håper at det går rett i dass.

  QPR uten Barton blir fantastisk. Og jeg tror de og Newcastle har de beste kjøpa i år. Hvorfor? Hakke peiling. Er bare en QPR fan.

 40. Flott artikkel!

  Men ingen som har kommentert fakta at Chelsea sitter igjen med bare 2 spisser, etter sommerens overhaul.. bla en spanjol, som dessverre ikke er samme spilleren som for 3 år siden, og en ung og uerfaren/usikker Sturridge. Bare spent på hvem du mener skal score målene som tar dem til 3. pl? Et fantastisk spennende lag, men ikke foran midtbanen!

  Er Arsenal fan, og prøver alltid å være objektiv. Men mener sterkt å vite at med en skadefri Arsenal sesong, er 3. pl et minimums mål med et lag med spillere som:
  Podolski, Arteta, Cazorla, Vermaelen, Koscielny, Walcott, Diaby, Sagna, Gervinho, Giroud,
  Wilshere(framtidig England kaptein?) evt Song.. (om han ikke stikker til Bondene som eier Arsenal gården, Barcelona)
  -At vi skal kunne ta oss forbi et Tottenham uten Modric, Adebayor? et Liverpool med bla. en 350 millioners mann, Carroll. Som tydeligvis verdsetter seg selv like høyt som Zlatan.. Greit de har forsterket, men hvilken kvalitet sitter de igjen med? det gjenstår å se!

  Tror Man U og City kommer slåss om 1-2 pl. Arsenal, Chelsea 3-4. Men Liverpool, Tottenham og Newcastle blir en karakter under igjen, 5-7? Ikke glem at Newcastle sitter igjen med samme troppen, om ikke bedre. Enn hva de spilte med i fjor..

  Tror vi uten tvil går inn i PL historiens mest spennende, nervepirrende og intense sesong!

  Ingen disrespekt, bare min mening!

  Karsten

 41. Liverpool kommer nok ikke til og havne på 5 plass i år nei. Er 100% sikker på en 4 plass eller bedre. Manu, chelsea og Arsenal har ikke sjans til og vinne over Liverpool i år. YNWA

 42. Da er det snart avspark i PL. Jeg kjenner at jeg gleder meg vanvittig!
  Tror dette blir en fantastisk spennende sesong. Jeg skal ikke begi meg utpå å tippe 1,2&3 plass, men jeg tror det blir en jevn kamp mellom Manchester-lagene og Chelsea og hvis ting klaffer for Arsenal, så tror jeg også de kan være med å kjempe om gull i år.

  Selv er jeg Tottenham supporter og min personlige mening er at Tottenham tar 5.plassen foran Liverpool. Jeg ser ikke for meg at noen av nysigneringene til Liverpool kan komme inn å løfte laget til nye høyder, men samtidig var det mye stang ut for Liverpool i fjor som muligens blir stang inn i år. Her er det sikkert mange som er uenig med meg, men jeg tror faktisk at Carroll vil være avgjørende for hvor høyt opp Liverpool ender opp i år. Han hadde en trøblete 1.sesong i Liverpool drakten, men mot slutten av sesongen syntes jeg Carroll viste til tider klasse og god ballkontroll(noe jeg ikke har sett hos han tidligere).

  Som Tottenham supporter skulle jeg gjerne ha sett at vi kjempet i teten i år, men mangel på en klassespiss og med en særdeles gammel herremann mellom stolpene gjør at jeg ser noe mørkt på denne sesongen.

  Forøvrig vil jeg bare nevne at jeg er spent på hva QPR kan utrette, jeg tror de kan klare å komme seg opp på topp10.
  Sist, men ikke minst Everton. Everton kan jeg ikke glemme. Er utrolig imponert over hva Moyes har fått til med et ganske begrenset budsjett. Tror duoen Naismith/Jelavic kan gjøre det stort.

  Jeg gjort et ærlig forsøk et forsøk på en saklig og objektiv vurdering av de tingene jeg har nevnt her.
  Jeg ønsker alle lykke til, enten din farge er rød,hvit,blå eller gul( and so on..) 🙂

  Mvh
  Tottenham supporter, men først og fremst et fotballelsker
  (Jeg tar forbehold om evnt skrivefeil, da jeg er særdeles overtrøtt)

 43. «Helt enig med VG her.
  City var i en klasse for seg selv i fjor. En liten periode hvor de tapte noen kamper gjorde at United kom tilbake. Det hadde ikke trengt å bli så spennende som det ble på slutten.
  Klart beste stall har de. Verdensstjerner i nesten alle posisjoner»

  ———————-
  Når man ikke trodde folk kunne bli dummere? City var heldige som vant ligaen, de vant fuckings 20 sekunder og 3 min på overtid i siste kamp. United hadde 8 poeng luke, men ble spist opp etter at Everton kom tilbake (4-4) og tap mot Wigan, samt at City vant mot oss på Etihad, sist jeg sjekka scorte Kompany på corner, hvis det er overlegent så tror jeg noe ikke helt stemmer i hodet ditt. Rofl.. For å være verdensklasse må man faktisk prestere på øverste nivå, det har mange av City spillerne ikke gjort, og derfor blir dt dumt å kalle dem verdensklasse, jf; Hart er kanskje Englands beste keeper, men nok engang var keeperplassen flaskehalsen til England i et sluttspill. Clichy/Kolarov/Lescott er ikke verdensklasse. Y.Toure er det, sammen med Silva og Aguero, that’s it.

  United handla ikke forrige sommervindu, eller januarvindu, og ble litt tynne når vi fikk 9 skader samtidig, skadene kosta oss gullet. Fakta er at City er ikke like gode som United, og det vil du og Vg smertelig erfare når dere later som om dere er så jævla eksperter.

  • Tror ikke noen prøver å være eksperter. Alle gir jo bare sin mening.. Selv Øyvind, som har skrevet artikkelen..
   Ikke vær så hårsår, bare fordi du er ManU fan! 😉

 44. Tørr ikke håpe på Unitedgull enda fordi jeg vet hvilke kvaliteter som bor i City. Dog har vi kjøpt Kagawa og Van Persie som kommer til å bli viktige brikker for oss denne sesongen! Jeg venter heller til det har gått noen runder før jeg tør å si noe som helst!

  Tror spådommen om Liverpool stemmer greit da, og jeg tror Rogers gjør noe av det samme med Liverpool som med Swansea, bare at denne gangen har han klassespillere som Gerrard og Suarez etc.

  GLEDER MEG SOM EN UNGE TIL MANDAG 😀

 45. Synes fremdeles det er litt merkelig at flere som tipper sesongen 12/13 ikke tenker på at i år skal City forsvare et gull og ikke utfordre, DET er to helt forskjellige ting

 46. Tja syns ikke denne artikkelen var så forferdelig gal jeg. Bortsett fra at det øyvind mener her er ikke helt hva jeg mener. Jeg tror det vil bli et usansynlig jevnt kjør i år. Mellom mange flere lag enn bare 2. OG det er jo det som er det mest positive. Tror nok desverre Man U tar tittelen i år. Der det blir hard kamp mellom City og Chelsea! 4. plassen er Newcastle sin(dette er noe jeg håper å har stor tro på, i og med at jeg er NUFC fan) Liverpool og arsenal blir å fighte med 5. plassen så vil jeg tippe Tottenham tar 7. plassen. Vel det er min mening. Men i fjord var det 4 lag med å fighta om 3,4,5, og 6 plassen. og Manchesters på topp. ALT ble avgjort i siste runde. Så det var utrolig spennende.

  Men alle har rett til sin egen mening, om det er NUFC, Man U, City, Chelsea, Lpool, Spurs, Gunners eller hva andre lag de holder med. Så slutt å syt å begynn å tenk på sessongen forran dere. DEN HAR TROSSALT IKKE STARTET ENDA! så alt er mulig. Til og med at seieren går til Newcastle United!

  Ellers god helg å får håpe på en forrykende start på PL der tottenham blir knust av newcastle(2-1 favør newcastle)

 47. Med det å bedømme ut i fra i dag, selv om det blir feil, havner Liverpool mye lengere nede, United henter inn gullet i år, mens city for nøye seg med en god 2. plass, skal i gå an å kjøpe seg til triumf.

  Selv tror jeg Reading kommer til å holde seg over streken og overaske mange.

 48. Hallo Øyvind, kanskje du har rett at City blir best i år, men med Uniteds forsterkioninger, og Vidic tilbake, har jeg stor tro på at United vil kjempe seg til en ny tittel i år….. Time will show…. Liverpool viste seg fra en meget dårig side idag, og kan ikke se at de er noe bedre i år enn i fjor…. så jeg tror de havner lenger ned enn 5 plassen….

 49. Kan ikke alle bare heie på og støtte opp sitt lag, istedenfor å prate piss om spillerkjøp,dommerkjøp og bla bla bla om de andre lagene? De er alle gode lag, hvis ikke hadde dem ikke vært i denne divisjonen.. Måtte det beste laget vinne!

  Glory Glory Man United!

 50. Nå er jeg lei av han Brenne. Det er tilfeldig hvem som vinner ligaen selv om United og City er favoritter. Man skal aldri avskrive noen av de beste lagene, deriblant Chelsea. Jeg tror United tar gullet. De endte likt med City i fjor med antall poeng, og i år har United RVP. Samarbeidet mellom Rooney og Van Persie kan gå veldig bra, men det kan også gå andre veien. Jeg tipper det blir litt for mye av det gode 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *