Den beste idrettsutøveren i verden

Av Øyvind Brenne, sportssjef VG Nett.

Friidrettens wonderboy Usain Bolt (25) vant 100-meteren som han ville – og nå mener jeg han er verdens mest imponerende idrettsutøver.

Hans fjerde OL-gull var en ny nytelse å se fra tribunen. 9,63 og tittelen verdens raskeste mann igjen var et nytt stort idrettsøyeblikk skapt av fenomenet fra Jamaica.

Det ligger naturlig i menneskets konkurranseinstinkt å kåre hvem som sprinter fortest. Mange barn i alle land – og jeg vil tro til alle tider – har konkurrert om førstemann hit og dit.
Usain Bolt har flyttet verdensrekorden i en idrett hvor små marginer skiller, hvor flere av rekordene er fra den verste dopingæraen, med flere tideler. Han har tatt idretten til et nytt nivå.
Diskusjonen er selvsagt mer en subjektiv tankelek enn en diskusjon med fasit, og den siste drøye uken har gitt oss drøssevis med vidunderlige kandidater. Er noen mer imponerende enn mannen som temmelig enkelt løper fra verdenseliten hver eneste gang det gjelder?

Hva så med utfordrere?

Lionel Messis trollkunster uke inn og uke ut for Barcelona gjør ham selvskreven i diskusjonen. Som nummer én i fotball, klart foran også fantastiske Cristiano Ronaldo, er han etter mitt skjønn den klare hovedkonkurrenten. Verdensidretten fotball er langt mer sammensatt en sprint, og at Messi har flyttet fotballen like mye som Bolt i sprint vil jeg nesten ikke utelukke.  Og langt flere prøver å bli fotballproff enn friidrettssprinter. Jeg mener kontroversielt nok at Messi nesten er undervurdert; det snakkes faktisk ikke nok om hvor ellevilt god han er hver eneste uke.

Om han er større enn Pelé og Diego Maradona i fotballhistorien er en vanskelig øvelse, for hver tid sin helt, og i en alder av 25 år setter jeg bare Messi på 2. plass totalt. Han er selvsagt den beste noensinne, slikt er naturlig med menneskehetens fremskritt, men i historisk perspektiv er brassen foran. Pelé scoret over 1000 mål, vant VM tre ganger og var kongen av fotball nesten i hele sin lange karriere . Men Messis vanvittige CV med fem ligagull, tre CL-titler og 0,77 mål per kamp utkonkonkurrerer selv den sigarrøykende landsmannen i min bok.

Likvel mener jeg Messi må gjøre som Maradona og ta landet sitt til internasjonal suksess, selv om VM kvalitativt er en svakere turnering enn Champions League, for å kunne overgå Pelé i fotball – og samtidig utfordre Bolt , som selv jakter mer edelt metall i 2016, i nåtid av dagens aktive.

For selv om Bolt er klart bak Carl Lewis antall medaljer, har han så til de grader tatt sine øvelser til et nytt nivå så langt foran alle andre, at det veier tungt i min vurdering.

Nærmest Messi kommer Michael Phelps, med sin vidunderlige OL-rekord er han selvskreven høyt på listen, mens Roger Federer – tross gullglippen i går – er en levende tennislegende. Allerede før OL kåret VG Nett mesterskapets 25 største stjerner, med Bolt foran de to andre, og siden styrkeforholdet ikke endret i løpet av OL i mine øyne havner de bak.

Andre superstjerner, som golfens supermann Tiger Woods, er sportslig ikke det han var på toppen. Siden jeg ikke ser noen vinterolympiere, bilsportutøvere eller andre lagspillere som ikke er med OL i nærheten her, føler jeg alle aktuelle er nevnt. Eller er noen glemt?

Usain Bolt mener selv han først blir en legende etter 200-meter-gull på tirsdag. Det tar han. Lett. Jeg ser ikke hvordan han kan stoppes.

Å forsvare gull er det vanskeligste i idrett, mener de som kan det. I går gjorde Bolt det også. I OL-finalen. Suverent.

Er han den beste, altså den som leverer på høyest nivå, av idrettsutøverne som er aktive i dag?

@vgnettbrenne99

148 tanker om “Den beste idrettsutøveren i verden

 1. Spør du meg er det komplett umulig å sammenligne idrettsutøvere i totalt forskjellige idretter.
  Når det gjelder Bolt er det vel flere år siden han presterte på et nivå som han gjorde i går.

   • Boksesporten er helt klart en sport som sports «eksperter» overser, spesielt når man lager lister over prestasjoner.
    Tyson og Holyfield vil ikke være i nærheten av noen form for toppliste når man sammenligner prestasjonsmessig. Man må da se på de beste og mest imponerende utøverne innenfor hele sporten, ikke bare en spesifikk vektklasse. I dag er det tre boksere som i mine øyne er mer imponerende enn de fleste andre;
    – Floyd Mayweather Junior, som er ubeseiret over 43 kamper, verdensmester første gang som 21 åring og har i løpet av sin 17 år lange profesjonelle karriere tatt 8 titler i 5 vektklasser. Er i dag den best betalte idrettstjernen i verden.

    – Manny Pacquiao, ti forskjellige titler i 8 forskjellige vektklasser, flest titler i flest vektklasser gjennom historien.

    – Bernard Hopkins, 47 år gammel og ranket som nr 2 i verden i lett-tungvekt. Ble historiens eldste tittelvinner i Mai 2011 da han slo Jean Pascal i kampen om WBC beltet i lett tungvekt. Var verdensmester i mellomklasse sammenhengende i over 10 år hvor han forsvarte tittelen 20 (!!) ganger, som er rekord gjennom tidene.

    Tilsvarende prestasjoner for Bolt ville vært å ikke tape et løp i internasjonale konkurranser over 43 stevner, tatt VM eller OL gull i 100m, 200m, 400m og 800m gjentatte ganger eller vunnet VM/OL gull om 20 år. Boksing er en sport som er sammenlignbar på den måte at den er fysikkavhengig på samme måte som sprinting. Avhengig av fart, kraft og reaksjoner.
    Boksing er dog en mye større sport internasjonalt enn sprinting.

 2. Det er 240 millioner mennesker i verden, som spiller fotball. Messi er altså den beste av fortiden 240 millioner og også en av det beste gjennom alle tider.
  Hvor mange er det som konkurerer i sprint?
  Hadde Bolt vært best om det hadde vært 240 millioner sprintutøvere i verden?
  Hadde Bolt vært i Finalen om det hadde vært 240 millioner sprintutøvere i verden?
  Hadde Bolt vært i OL om det hadde vært 240 millioner sprintutøvere i verden?

  • I sprint er det kanskje ikke så ekstremt mange som satser, men alle har prøvd å løpe og sett om man kanskje har potensial. Jeg tror neppe noen i verden hadde vært raskere enn Bolt selv om mange flere hadde gått for sprint, for f.eks ekstremt raske fotballspillere som Theo Walcott (10,2) har jo trent mye hurtighet uten å komme i nærheten av 9,6 for eksempel.

   • Nå går også dette mye på teknikk og den teknikken man bruker i sprint blir på ingen måte like effektiv i fotballen. Det kan man se på den lille filmen hvor de tester C. Ronaldo i ulike ting.

   • Hmm..jeg synes du forenkler dette veldig når du argumenterer med at «alle har forsøkt å løpe og hadde de hatt tilsvarende potensiale som Bolt ville de satset på 100m sprint» Jeg tipper det finnes relativt mange 12-13 åringer i verden som løper 60m like fort som Bolt gjorde i tilsvarende alder UTEN at de vil fortsette å trene for å bli verdens beste sprinter. Det ligger jo utallige treningstimer bak en slik prestasjon og sammenliknet med fotball kommer de færreste i kontakt med denne delen av idrettsverden. Det blir for dumt å forsøke å avfeie det faktum at langt flere satser på fotball og at konkurransen derfor er vesentlig hardere. Hadde Bolt satset på fotball og ikke sprint hadde ville trolig IKKE løpt stort raskere enn Theo Walcott (10.2) som du her refererer til.

    • man kan jo ikke bare løpe i fotball man må ha ballkontrol, kreativitet for og bli en god 5.divisjons spiller til og med.

    • hvem har sakt at messi er beste gjenom all tider ??? syns det er andre som ikke score fra straffe ver gang som fortjener den tittelen

     • Men hva med gazza?
      Han var
      God.
      Rooney
      J.blake
      Lampard
      David
      Villa
      Maaange
      Tusen
      Stjerner

    • haha, tror du virkelig at bolt var en relativt normal tennåring når han var 12-13??? HVis du vet det så ble han junior verdensmester i en alder av 16 år.. Så han har nok vært ekstremt mye raskere enn noen andre på hans egen alder

   • Ikke nok med at begge sportene er basert mye på løping, men i fotball så løper du ikke bare, du løper med en ball og du må se deg rundt etter medspillere sentre, skyte, heade, bli stresset i 90 min + ikke 10 sec +- 1sek. Så du må prestere i over en og en halv time, ikke 9-11 sec.
    Dessuten er den idretten utrolig mye større enn 100m sprint…
    Du kan si så mye du vil om løping, men tror fotballhelten messi har en knapp på Bolt.

   • Nå tviler jeg også sterkt på tiden 10,2 på Walcott. Må være tatt med stoppeklokke på treningsfeltet. Ikke det samme som 10,20 med elektronisk tidtaking.

    • Men hvem sier at om man bruker stoppeklokke på treningsfeltet så blir tida bedre enn den skulle ha vært? Han løp sikkert på fotballsko og kanskje tida egentlig var 10,11 fordi man ikke fikk stoppet klokka nøyaktig? Det vil vi kanskje aldri få svar på.

   • Jaja, Theo Walcott har jo hatt fokus på så vanvittig mye mer enn bare hurtighet. Ikke nok med at han faktisk løper på 10,2 men han må også trene mye med ball. Touch, skudd, pasninger og andre tekniske ting som innebærer større bredde i hva han faktisk driver med. Når en kommer med «alle har prøvd å løpe og sett om man kanskje har potensial,» så er det LANGT over 240 millioner som har gjort dette med fotball. Hvis man tenker på verdensbasis hvor mange som har prøvd men falt av lasset så er det fryktelig mange. Nei, å bli verdensmester i fotball tror jeg er vanskeligere enn å bli verdens raskeste mann – skjønt, det blir jo spekulering. Jeg trekker konklusjonen i at konkurransen i fotball er større, og det er færre som kommer igjennom nåløyet. Hadde det vært like mye blest om sprinting, så hadde det nok være bedre tider, tror jeg.

  • Forskjellen på fotballspillere og sprintere, er at fotballspillere drikker, røyker og snuser mens sprintere driver toppidrett. Fotball vil alltid være den idretten det er enklest å gjemme seg i. Sprintere lever av å levere resultater.

   • Tror du ikke fotballspillere lever av å prestere resultater? Det er hundrevis av millioner som ønsker å bli god nok til å spille for klubber som Barcelona, Real Madrid og Manchester United. Friidrett bryr vi oss om en gang hvert fjerde år.

  • Skal en følge den tråden får en vel ta med at det er ca 300 millioner som på en eller annen måte spiller bordtennis bare i Kina. Hvorfor er det ingen bordtennis spillere med i denne diskusjonen da..? Med andre ord er dette en herlig subjektiv diskusjon, som vi ikke trenger late som er objektiv;)

   • Hei John….Ingen som veit om Bolt er raskeste mann på jorda, men det vi veit er at han er den raskeste som har sprunget 100 meter og 200 meter, som en AKTIV IDRETTSUTØVER !
    Så, han er raskest av alle friidrettsutøvere på jorda
    Hvor mange det er, veit jeg ikke, men det ekke 6 milliarder.
    Veit bla det, at stort sett alle menneskene på FIJI, ja den lille øya i stillehavet, er lange som stokker, og sterke som løver.
    Så skulle ikke forundre meg om de kunne ha konkurrert med Bolt, for å ta 1 eksempel.
    Masaiene i Afrika er no jævl** til å springe de også for og ta et annet eksempel.
    Så raskeste aktive idrettsmann, JA !
    Av 6 milliarder mennesker ? Tviler jeg meeeeget sterkt på.
    Men for all del, diggern villt selv, så all honnør til lynet.

    • Bolt er verdens raskeste dokumenterte mann. Er det noen som løper raskere, så værsågod å still opp! Bolt er bevist den aller raskeste, gi meg en som løper fortere!

    • Det som gjør Usain Bolt til verdens raskeste mann er det at han har, etter uttalige timer med trening, fått inn en løpeteknikk som gjør at han løper fortere. Hvis man ser en sakte film av Bolt når han løper så ser man at alle bevegelser i hele kroppen er der for å drive han rett fram. Ingen bevegelser til siden eller noe som stopper momentum. Det er der han tar deg og meg, selv om vi godt kan tenkes hadde det samme rå talentet som Bolt når vi var yngre. 😛

   • Hva er vitsen med å sammenligne med hele verdens befolkning? Blir ikke mer spektakulært av den grunn. Er vel bare vits å sammenligne med de som faktisk bedriver idretten og prøver å bli best? Betyr lite at han er raskere enn ei 8 år gammel jente fra Sulitjelma…

  • Så er det verdt å legge til at sprint er en «særere idrett» enn fotball. For å utdype: For å bli god i sprint er man nødt til å være utstyrt med et helt spesielt genetisk potensiale. Det ser man for eksempel ved at det «alltid» er utøvere med røtter fra samme område som vinner i sprint. 99 % prosent av alle mennesker kan ikke løpe under 10 blank på 100-meter, uansett hvor mye de skulle trene, de har ikke gener for det. Fotball derimot er en mer kompleks idrett som har plass til et mye større spekter av fysiske og tekniske ferdigheter. Derfor mener jeg Messi er en bedre idrettsutøver enn Bolt.

  • Er det noen som vil forklare meg hva folk mener er så fantastisk med Messi? Han er ikke den raskeste innen fotball, verken er han den beste til å finte. Han dominerer ikke på hodet eller skyter på en veldig minneverdig måte. Han har heller ikke flest mål og han har ikke vunnet VM (som er det vanskeligste). I min mening er det mange som er på samme nivå som Messi. Hvis det skal være med fotballspillere så må det bli Pelé fordi han nettop var best til det han skulle, å skåre mål. Sist jeg sjekket har han mer enn dobbelt så mange mål som nestemann. Bolt har verdens raskeste dokumerte tid på 100m. Ingen vet om noen som har løpt raskere. Messi derimot holder ingen rekorder.

   • Du din jævel som kaller deg skeptisk, du kommer her å presterer å si at Lionel Messi står uten rekorder i fotball? Denne sesongen scoret Messi utrolige 50 mål i La liga. Han scoret 14 mål i champions league denne sesongen, som også er flest mål i et og samme mesterskap. Han er mestscorende for Barcelona noensinne. og alt dette i en alder av 25 år. Vm tittelen kommer i Rio 2014

    • Som du sa så har Messi 50 mål i en sesong ja, men f.eks C. Ronaldo Har flest skåringer på bortekamper samme sesong. Han er heller ikke langt bak med mål. Og VM er det desidert viktigste fordi konkurransen varrierer innenfor ligaer. Som lag tror jeg Spania slår Barcelona 9/10 ganger. Og Bolt er 25 han også 🙂

  • Som en annen sa i en annen post så ville vel en bordtennisspiller toppe denne listen hvis det er antallet aktive utdøvere innen en idrett som skal avgjøre hvem som er best.

   For meg vil ikke en lagspiller nå opp i en slik kåring. Skal for all del ikke nekte for at Messi er god. Og jeg er en stor fan av fotball og følger vel denne idretten tettere enn noen annen. Men for min del er utdøvere som Pelps, Federer, Woods, Bolt, Cav med flere større idrettsutdøvere. Kan ikke komme opp med noen navn nå, men de beste turnerne er også helt rå. Og for å trekke frem noen norske (og kvinnelige utdøvere) så skal det mye til å prestere bedre i en idrett en det Bjørgen gjorde i fjor. Men det blir som mye annet i denne diskusjonen en ren subjektiv mening.

   Skal denne diskusjonen gi mening må en nesten først starte med å finne noen subjektive kriterier som en så vurderer de ulike utdøverne ut i fra. Og blir antallet utdøvere eneste kritere er det veldig merkelig. Men kanskje ett kritere skal være at det er en idrett som utdøves i de fleste land i verden, og i så fall oppfyller vel både spirint og fotball kravet. Litt verre for langrenn… 🙂

 3. Vel…bare det enkle faktum at det er så ubegripelig mange flere med i kampen om å bli verdens beste fotballspiller mener jeg gjør denne «vurderingen» til latter. Hadde like mange mennesker satset på sprint som fotball ville Bolt trolig vært middelmådig.

  • Man må også huske at Messi presterer på ett ufattelig høyt nivå i 90 minutter 50 ganger hver sesong, mens Bolt bare er på sitt beste i 10 sekunder en gang i hvert fjerde år

   • Akkurat det der kan jo brukes til å argumentere i mot Messi. Nettopp det at han skal prestere bra så mange ganger gjør jo at han neppe prestere så godt som han kunne gjort hvis han konkurrete langt sjeldere. Ingen, selv ikke Messig, er i stand til å være på topp fysisk mer enn en kanskje to/tre korte perioder i løpet av ett år. Og for meg er det et av kjennetegnene på de virkelig store utdøverne at de er i stand til å prestere best akkurat når det gjelder som mest.

    I år presterte f.eks. ikke Messi veldig godt i seriefinalen i spania, eller i de to semifinalene i CL. Og ha har vel til god å prestere i et mesterskap for landslaget.

    For all del, han er en fantastisk spiller. Men finnes mass argumenter også mot at han er den råeste utøvern uansett idrett.

  • Bolt er den raskeste personen på kloden.

   Alle (funksjonsfriske) mennesker kan løpe. Ingen kan løpe fortere enn Bolt.

   Det er imponerende.

   • Du har rett, det er i og for seg imponerende. Men det er da enda mer imponerende å bli verdens beste i en idrett som mer enn en håndfull spesielt interesserte driver med?

 4. Problemet med store idretter som stiller ekstreme krav til fysikk, f.eks. sykling, løping, svømming og vektløfting, er bruk av ulovlige medikamenter. Jeg skal ikke gjøre noe forsøk på å sverte Bolt, men de mest imponerende prestasjoner i slike idretter vil alltid være knyttet til noe usikkerhet.

  En slik hyllest er derfor nesten for risikosport å regne; hadde Flo-Jo satt sine to verdensrekorder i dette OL kunne eksempelvis din argumenatsjon like så godt vært myntet på henne.

   • LeBron er fantastisk og en bør regne med han også når en snakker om store idrettutøvere, men blir jo umulig å si hvem er bedre enn den andre når de triver med helt forskjellige ting.

 5. er totalt uenig med deg. Er du velsignet med raskere kropp en noen andre så er det ikke noe stress å løpe 100 meter 1 gang eller 2 i året. at det skal være noe super prestasjon å bare spurte 100-200 meter. Eg har alltid vært den raskest selv, om det var på fotballbanen, skole eller i «bygda». eg mener at om du er rask så er du rask, noen er bare født raskere enn andre. Noen må alltid være raskest, og det er Usain Bolt atm.

 6. Øyvind Brenne. Du er 25 år gammel og skriver i affekt (ut i fra de følelsen du sitter med her og nå). Ja Bolt er stor, men å skrive en artikkel der du sammenlikner Messi med Bolt henger ikke på grep. Om noen uker / måneder sitter du i forballstudio her på VG. nett og fargelegger verden med enda større ord og når vi nærmer oss våren og CL lig finalen og Messi har trollet en hel fotball verden er det han som er den store Gud. Men om du objektivt mener at Bolt er den største så skal du selvsagt få mene det, men jeg mener bare at det er lett å la seg rive med når man ser en fyr som Bolt løpe inn til OL gull på den måten han gjør. Men hva med M. Jordan. Hvor ble det av han og alle de andre legende.

  • Hei, jeg skulle gjerne vært 25, men er nok fem år eldre, uten at det er noe stort poeng her.
   Jordan er ikke med siden han ikke er aktiv.
   Jeg lar meg ikke rive med av et gull, men har en refleksjon rundt dette som selvsagt ikke er noe mer enn en tankelek uten fasit (som påpekt i teksten). Og jeg synes perspektiv på prestasjoner er interessant. Når de gutta her er overjordiske i sin idrett, valgte jeg å diskutere dem opp mot hverandre.
   Angående fotballstudio så hylles Messi med rette ofte der, og det vil vi fortsette med 🙂

   Øyvind.

   • Øyvind. Beklager alderen. Ikke menig å være ufin. Jeg bare mener at man lett kan la seg rive med når man ser noe som er så stort. Bolt er gudommelig 🙂 Mitt poeng var bare: Jeg tror bare at diskusjoner blir mere objektive når man har litt mere avstand til det man har sett.Det vil si når de sterkeste følelsene har lagt seg:=)
    Stå på !!

 7. HELT enig med Lyder Horn. Merkverdig at VG Netts sportssjef starter en ufattelig tåpelig diskusjon, som en seriøs sportssjef bør holde seg for god til å starte. Jeg er selv Barca/Messi-fan, men ville ikke DRØMME om å forsøke å sette opp en slik «liste». Det er DØNN useriøst. Til nød kan en diskutere innen hver enkelt gren, men å forsøke å finne vektbare karakterestikker om personer som Messi, Bolt, Phelps, Woods etc blir bare rett og slett … for barnslig. Antageligvis også for min seksårige sønn. I tillegg velger Brenne tabloid nok å kun fokusere på idrettsmenn innenfor de mest populære idrettene, men det finnes nok tusenvis av helter innen rugby, cricket, vektløfting etc som gjerne går disse kjente stjernene en god gang mtp innsats og resultater.

   • yea, helt enig, å komme med uttalelser som tidenes beste uansett idrett o.l. er bare helt på tryne.. Kunne nevnt maaange store prestasjoner av ukjente folk i mange idretter som ikke pryder forsidene i avisene.. Samme kan det diskuteres om Messi er tidenes beste i fotball. Tidenes beste angrepspiller ja, men tidenes beste keeper/midtstopper, nei. Medier er så opptatt av å ha en èner, skulle tro di var kristne 😉

 8. Nå ønsker jo Bolt å spille på united da, han mener iallfall at han kunne klart å spille på et slikt nivå.
  Den dagen Bolt spiller for en premier league klubb, da kan du kalle han verdens beste idrettsutøver.

 9. Jeg vil si Messi, med tanke på hvor mye man må tenke på når man spiller fotball. Der kreativitet, kondisjon og mange andre elementer avgjør hvor god du er. Det er en grunn til at fotball er verdens mest populære sport.

  • Ja det er klart.. Fotball er jo den eneste sporten hvor man må tenke på mer enn en ting.. Hockey er både kjappere, mer intensivt, og har minst like mange tekniske og kreative elementer i seg. Topputøverne er i bedre form også, og klager ikke om de må spille flere kamper i uka. Dette gjelder vel til dels også andre lagidretter.
   Å se seg blind på fotballspillere er en uting. Jeg er selv fotballentusiast, men grunnen til at det er verdens mest populære sport er vel først og fremst fordi man kun trenger en «ball» av noe slag for å bedrive den – det være seg en provisorisk ball av sammenbundne tøystykker, en splitter ny nike ball, eller en tomflaske.

 10. Det er kanskje litt tidlig å kåre han allerede, men av de største unge idrettsutøverne i verden akkurat nå er Jon «Bones Jones i UFC. Han har selvfølgelig ingen OL-medaljer, ingen verdensmesterskap eller lignende bak seg, men «bare» UFC-beltet. Han har derimot i løpet av sin korte 4-årige karriere innenfor MMA tatt idretten til et helt nytt nivå, og ligger så langt foran sine motstandere at det nesten ikke er til å tro. Han har gjort ting man ikke trodde var mulig for bare et par år siden.

  På ett og samme år tok han ikke bare beltet fra daværende mester i lett tungvekt Mauricio Rua, men fortsatte også med å forsvare beltet da han vant over to tidligere mestere i Quinton Jackson og Lyoto Machida. Like etter vant han også over rivalen Rashad Evans, også tidligere mester. Ikke bare vant han, han fikk det til å se enkelt ut og var aldri engang i nevneverdig trøbbel. Det er i MMA-sammenheng så og si helt uhørt og intet mindre enn sensasjonelt. Alle var tidligere mestere og på et eller annet tidspunkt ansett som blant verdens beste MMA-utøvere, og kanskje tilogmed oppnådd «legende»-status i sporten.

  Jon Jones er en helt fantastisk utøver. Han er fortsatt veldig ung, har svært få år bak seg (vel å merke i en idrett hvor erfaring teller for veldig mye), leverer alltid på aller høyeste nivå, og er i ferd med å redefinere sporten.

  • Nå, jeg vil nok påstå at innenfor MMA er det Fedor som er kongen. UFC har regler som favoriserer brytere (er jo i USA), så det er grunn til å stille spørsmål m\om hvordan han ville gjort d i f. eks. gode gamle Pride.

   Jones har 17-16-1 i stats, som er meget imonerende, tapet kom på DQ. Fedor har 38-34-4, hvor 3 tap kom i 10 og 11. Det første tapet var en latterlig avgjørelse av en doktor.

   Jones kan bli det, men inntil videre mener jeg Fedor en den ubestidte kongen av MMA.

   • Helt enig, en må gi Jones et par år til før man kan si noe, fedor har prestert på øverste hylle i mange år i en sport som altid er i utvikling….Anderson Silva er ikke helt bak mål han heller

  • Ole Einar Bjørndalen er en meget god kandidat, selv i dette selskapet. Til tross for at han ikke akkurat er på høyden av karrieren sin nå for tida.

  • INGEN skiløpere av noe slag har noe på en slik liste å gjøre enten det er langrenn, skiskyting eller hopp. Disse idrettene er mikroidretter for spesielt interresserte (For det meste nordmenn) .

 11. Det finnes ingen fasit her, bare subjektive oppfatninger basert på en kombinasjon av prestasjoner, personlighet og hva som interesserer og tiltaler hver enkelt av oss.

  • Spot on. Men tenk så kjedelig det hadde blitt om man kunne sette to streker under det korrekte svaret på hvem som var verdens beste idrettsutøver. Hadde ikke blitt mye til «diskusjon».

 12. Angående satsing osv. så er det ingen tvil om at det er MYE MER penger i både fotball og amerikansk fotball, der mange potensielt gode friidrettstalenter ender opp. Dermed er det gitt at de største talentene ikke nødvendigvis havner i friidrett. Må dermed si meg enig i de fleste kritikerne her. Konkurranse teller faktisk når man skal prate om prestasjoner på tvers av idretter.

  Dersom du setter Pele og Maradona foran Messi pga. dominans i medaljer ser jeg heller ikke hvordan du kan rettferdiggjøre at Bolt er større enn Phelps, før Bolt tar gull på 400meter og 200 meter hekk i tillegg.

 13. At du påstår at Messi er overjordisk er vel litt hardt å ta i, Selve problemet med denne sammenligninga er at sprint er noe du gjør alene mens fotball er en lagsport, slik som du ser med Landslaget Argentina så kan man jo ikke akkurat si at Messi spiller overjordisk der? alt for mye avhenger av folk rundt deg på laget, grei artikkel all in all men blir litt vanskelig å sammenligne en solo mot en lag sport

 14. Jeg synes kanskje diskusjoner som denne er godt ment ut i fra de som skriver dem, men at de ikke hviler på de rette verdiene eller hviler på noen oppsatte verdier i det hele tatt. Man må legge verdier til grunn for å kunneføre en saklig diskusjon. Om man setter verdien: Å være sikker på at en utover vinner et løp med suveren margin så har man satt en agende for en diskusjon. Når man har satt premissene for diskusjonen først da kan man begynne å sammenlikne utøvere. Hvis man i tilegg låser disksusjonen opp i mot en indivudell idrett så har man mer eller mindre like forusetninger for kunne diskustere noe. Men når alle legger ulike verdier til grunn i en diskusjon. Det vil si at vi som diskuterer legger ulike verdier til grunn for vårt standpunkt da blir det ofte mere munnhuggerei og krangler. Men saklie diskusjoner opp imot fastsatte verdier kan ha noe for seg.
  Haakon

 15. Du skriver mye fornuftig, men så avslutter du med at Messi må være med i et lotteri, altså vm (hvor 10/11deler av bidraget kommer fra lagkamerater) for å bevise at han er best gjennom tidene. Jeg håper du skjønner at det du skriver er ganske teit. Man kan vel være tidenes desidert beste uten å være på et stjernelag. Jeg synes du i tillegg fyrer oppunder å viktiggjøre turneringer, som resultatmessig ikke reflekterer ferdighet med mindre du tar høyde for den svært høye variansen som må gjøres ved å spille hver turnering ørten ganger. Hellas i Em2004 husker jeg hadde 600:1 på centerbet. Tror du de hadde vunnet 9 ganger til om de spilte 10 nye 2004 em-turneringer?

  (er litt trøtt men håper jeg gjør meg forstått.)

 16. Hvor mange potensielle gullvinnere i sprint blir det født hvert år? Ikke vet jeg, men kan tenke meg at tallene er betydelig mindre enn f.eks. potensielle gullballvinnere eller verdensenere i Tennis og Golf. Personlig har jeg vanskeligheter for å la meg i stor grad beundre av idretter der genetikk spiller såpass stor rolle. Dessuten så konkurrerer man ikke head-2-head i sprint. Dette er kanskje noe folk flest ikke tenker på, men sannheten er at det er mye vanskeligere å prestere jevnt over tid når man må forholde seg direkte til konkurrentene sine. Det krever at man stadig er i utvikling for å unngå å bli forutsigbar. En annen faktor er jo hvor mye de konkurrerer. Det er forskjell på å være best et par ganger i året og det å være best uke inn uke ut.

  På grunn av dette kan jeg ikke engang strekke meg til å sammenligne Bolt med utøvere som Messi, Ronaldo og Federer.

 17. Hva med Andreas Thorkildsen? 2 Ol gull, det er ufattelig mye som må trenes opp og som må klaffe for å kaste den pinna så langt..! Topp idrettsutøver..

  • Absolutt en god idrettsutøver, men han bedriver en idrett der det er så og si null konkurranse. Og i tillegg så er det fem som har kastet lenger enn han og hans personlige rekord er hele 6,89 meter bak verdensrekorden.

   • Tyngdepunkt og vekt har blitt justert ila åra slik at det blir vanskeligere å kaste lenger. Begynte å bli farlig for publikum.
    Uansett. Vanvittig å se spydkara i aksjon.

 18. Hvorfor er det så imponerende å løpe 100 meter rett fram? Det blir for enkelt til å kalles imponerende. Man trenger ikke disponere løpet engang, det er full gass hele veien. Ingen vurderinger må gjøres underveis. Nei, da er det mye mer imponerende med utøvere som Michael Phelps, Roger Federer, Lionel Messi, Sven Kramer, Ole Einar Bjørndalen, Bradley Wiggins og mange flere til… Misforstå meg rett, jeg anerkjenner Usain Bolt sin innsats da han tross alt er best i verden i det han driver med, men å rangere det han gjør over hva alle andre idrettsutøvere gjør er i beste fall altfor drøyt.

 19. Et argument som tilsier at Messi er verdens per definisjon dyktigste idrettsutøver kontra Bolt, er de fysiske forutsetningene. Ingen andre topp-sprintere innehar de fysiske forutsetningene Bolt har, mens det finnes flere 100 000 som har de samme som Messi, allikevel er han enestående.

  • Det er ingen som er så enestående som Bolt. Han er den raskeste personen som noengang har vært på kloden.

   Tygg litt på den og ta med deg Messi tilbake på gutterommet.

   • Sant at Bolt er raskeste mann som har vært på kloden men så er nå Messi den beste fotball spilleren som har vært på kloden, tygg litt på den og ta med deg Bolt på Jenterommet ditt

  • Ser poenget ditt, men selv om jeg ikke er Bolt’s største fan så er det jo ikke slik at han ikke har gjort noe som helst for å tilegne seg de unike fysiske forutsetningene. Det ligger antageligvis litt trening bak, i tillegg til talentet.

 20. Hvorfor skal alle sette idrettsprestasjoner og forskjellige idretter som vanskelig kan sammenlignes opp mot hverandre? Lavmál. Bolt, Messi, Maradonna, Phelps, jesse owens osv alle er / har vært fantastiske idrettspersoner. Nyter aa se stor idrett og nøyer meg med det.

 21. For det første, Bolt og Messi er ikke sammenlignbare. Det eneste en kan si om disse to som er likt, er at de er i toppen av det de driver med.
  Men det jeg reagerte på.. Å si at Messi er KLART forran C. Ronaldo i fotball er ganske raust i favør Messi.
  Måtte bare si det, for det viser at VGs «sportsfolk» enten ikke vet hva de snakker om, eller bare ikke tar det seriøst.

  • Helt enig med deg AJ. Greit nok at mange mener Messi er best, det er ikke så rart, men det her tar kaka.

   Er det ikke forresten slik at Bolt delvis er født med dette talentet? Det eneste han gjør er å løpe i en strak retning. Klart det er uimotståelig å se på, men det er jo enkelt og greit bare det han gjør? På samme måte som Messi ble født med ballen klistret i foten. Ser man på klipp fra Messi som barn så er han prikk lik i spillestilen. Det er nesten skremmende. Det er en gudegave.

   Jeg synes derfor Messi er et større talent enn Ronaldo, men Ronaldo har virkelig trent hardt. Han har selv forvandlet seg til en maskin. Så klart har også han talent, men han ville alltid være igjen i gymsalen når gymtimen var over.

 22. Bolt er en helt fantastisk atlet, men jeg ser ingen her som nevner noe om Michael Phelps sin fantastiske innsats og alle medaljer?! Mannen har 17 OL gull!! Ingen ved siden av og ingen over.
  Svømming krever ufattelig mye diseplin og trenning. Ingen trener mer og er mer dedikert enn Micheal Phelps!

  All ære til Usain Bolt, men glem da for all del ikke Micheal Phelps (etter min mening tidenes største talent)

  • Eneste grunnen til at Phelps har 17 gull er at det deles ut medaljer som det skulle være smågodt i svømming. I hvilke andre idretter kan du vinne gull for å være raskest 100 meter på fire forskjellige måter. Det er rett og slett alt for mange disipliner i svømming. IOC burde halvere antallet.

 23. Messi? Først bør han levere i vm også ikke bare for barca. Forøvrig er der umulig å lage en slik liste på tvers av grener. Messi vant vel ikke noe stort i år.
  Phelps med over 20ol medaljer rager høyeste basert på resultater.

 24. Kan ikke ramse opp verdens best idrettsutøvere uten å ha med Manny «pac-man» Pacquiao den lille bokseren som valser over alt som står foran ham, (dommerene ranet han for seier mot Bradley) han har i alt vunnet belte i 8 forskjellige vektklasser (10 Belter totalt) En enestående idrettsutøver og en god ambasadør for bokse sporten

  • Når øvelsen er 100 m løping rett fram uten hinder, så holder det i massevis å bare være raskest. Skulle tatt seg ut om han plutselig begynte å trikse eller sklitakle en konkurrent.

 25. hahahah hvem f**n ga deg makt til og avgjøre hvem som er best på denne måten?? dette blir altfor dumt. kan ikke tenke meg hvor mange barcelona fans, som føler sinne over denne dritt «novella» av en rapport. disrespect.

  • Han har ikke avgjort noe som helst. Det står vel bare at han mener at Bolt er verdens beste idrettsutøver? Du har tydeligvis en annen mening, det må da være greit nok?

 26. Bolt er kanskje verdens beste idrettsutøver for øyeblikket, men Roger Federer er tidenes største idrettsmann. Han har vært dominant i en av verdens vanskeligste idretter i 10 år! Ingen aktive utøvere er i nærheten av det.

 27. Til Øyvind Brenne: Ein «supermarginal» idrett er vel strengt tatt ein knøttliten idrett, ikkje ein idrett med små marginar?

 28. I fotball er det mange som kan hevde seg fordi ikke en enkelt egenskap er utslagsgivende for å kunne delta på en god måte. I sprint er det bare en eneste en egenskap som avgjør – evnen til raskest mulig tilbakelegging av en gitt distanse. Viktige egenskaper i fotball som spillforståelse, dribleferdigheter, å være god uten ball, spenst, headinger, samspill, tilrettelegging hjelper fint lite i sprint.

  • Her er vi inne på noe vesentlig. Jeg blir heller ikke allverdens imponert av en så «enkel» idrettsgren som det Bolt bedriver, derfor er han langt fra nummer 1 på lista mi.

 29. Stort sukk!

  Jeg blir like oppgitt hver gang jeg leser om rosing av søte lille «snille» Messi. Ja, han har oppnådd fantastiske resultater, som bl.a fantastiske fem ligagull og tre CL-titler, men så klart med veldig god hjelp.
  Hvordan kan du(Øyvind Brenne) si at Messi er den beste fotballspilleren noensinne, når to spillere fra samme liga, i samme tid er minst like gode? Etter min vurdering er Xavi Hernandez best i verden. Etterfulgt av Cristiano Ronaldo, og kanskje Iniesta. Plasser Messi i et hvilket som helst annet lag, f.eks Real Madrid, og han vil synke dypt. Der har han ikke de samme ballfordelerene med seg, og heller ikke den samme fotballfilosofien. Jeg gleder meg svært sjeldent over å se Messi spille. Bare når han drar på de eksepsjonelle ridene sine og avslutter det hele med å score kan jeg nyte å se han, eller når han og Xavi eller Iniesta spiller herlig veggspill sammen.
  Ronaldo derimot kan gjøre det umulige, og det er for meg mye mer fantastisk å se på kanonskudd i 200 km/t fra midtbanen som bankes i krysset, hælflikker, skulderbasninger, brassespark av og til, umulige frispark eller knallharde headinger mens han ligger to hoder over forsvarere i luften. Når det er sagt så savner jeg forresten de vellykkede driblingene hans fra tiden i United.
  Messi knuste Brasil her for leden så og si alene, men se nøye på høydepunkter, og man vil se at Brasilforsvaret var elendig. For meg så det nesten ut som om de ga Messi rom å løpe fritt i. Alle vet jo at han er best i verden til å skape rom, men akkurat det var forferdelig dårlig forsvarsspill. Men det siste målet plasserte han ballen fint opp i krysset, det skal han ha! Det er forresten den eneste kampen jeg har sett Messi prestere bra for landslaget. Og det sier sitt!
  Personlig synes jeg samba fotball er mer underholdende enn kjedlig, men effektiv spansk pasningsfotball, og vellykket underholdende fotball er etter min mening bedre enn vellykket sikringsfotball. Messi spiller for Barcelona og dermed kan vi strengt tatt si at han spiller spansk fotball.

  Argentina har en fantastisk stall, deriblant spillere som di Maria, Aimar, Lavezzi, Maxi Rodriguez, Coloccinio, Mascherano, Zabaletta, Diego Milito, Tevez, Higuain, Aguero og med Messi på toppen. De har til og med flere stjerner som er benkslitere. Ronaldo derimot er langt bedre for Portugal, som i mine øyne har mindre kvalitet enn Argentina.

  Bare så det er sagt, så ble jeg Ronaldo supporter etter å ha hørt så mange trangsynte fotballfans snakke om Messi. Verst av alt er alle «ekspertene» som ikke tør mene noe annet enn at Messi er best. Eller så bare liker de han bedre. Før så jeg selv på Ronaldo som en klyse, og kan forstå at folk ikke liker holdningen hans, men ta å åpne øya og legg personlighet osv til side, og fokuser mer på prestasjonene hans. Det er for mange av dere sjalue eller homofobe dramaqueens som har for lite å snakke om! Hvem bryr seg om han skifter hårsveis i pausen, selv om det er litt femenint! Han skal i hvertfall ha for at han tørr! Dessuten skyter ikke Ronaldo ballen på barca supportere, slik Messi gjør mot Real Madrid supportere. Det er bare barnslig. Det er leit!

  Når det faktisk gjelder listen over de største idrettsutøvere gjennom tidene ville jeg satt opp min slik:

  1.Usain Bolt
  2.Michael Jordan
  3.Pele/Maradonna
  4.Zinidine Zidane/Ronaldinho
  5.Roger Federer

  Vanskelig å sammenlikne Pele/maradonna og Zidane/Ronaldinho, men ut i fra resultater og ferdigheter synes jeg de er ca like gode. Tiger Woods er jo også en klar utfordrer, men golf er jo bare så bedritent kjedlig, akkurat som spansk fotball, så jeg blir nødt til å utelukke han.

  Tenk om Ronaldo hadde spilt for barcelona hele livet, fått samme trening som Messi og samme disiplin. Da hadde nok pipa gitt en annen lyd.

  • Er ubeskrivelig enig!! Folk flest har fått de to som alternativer til hver de syns er verdens beste, og går for det «snille» og «trygge» alternativet. CR er en gud, han presterer generelt sett bedre både med og uten verdens stjerner rundt seg, og tørr og være seg selv. Hvis folk graver litt dyper, og leser historien til Ronaldo ville de sett alt han gjør for andre mennesker, og hvordan han virkelig har jobbet for og bli verdens BESTE spiller! Alle trener (inkludert Sir Alex Ferduson), si at Ronaldo har den beste holdingen de noen gang har sett, og den mest seriøse! alltid første, og siste som kommer og drar fra trening! GUD

  • Muhammed Ali? Wayne Gretzky? Og faktisk han svenske bordtennisspilleren som briljerte på 90tallet. (Johan waldner?)
   Bordtennis er jo en giga idrett og Asia.

   Etter min mening er ikke Zidane eller Ronaldinho topp 10.

 30. For å ta for seg de to største som nevnes her, Bolt og Messi, så skal det jo nevnes at der Messi konkurrerer i en lagsport, med spillere rundt seg som igjen gjør han god, så er prestasjonene til Bolt på banen helt individuelle. Greit, han har et fantastisk treningsteam rundt seg, men i de 10 sekundene han konkurrerer er han alene og gjør alle taktiske valg selv. Ikke for å ta noe vekk fra Messi, han er sannsynligvis tidenes største fotballspiller (selv om det hadde vært morsomt og se om han hadde prestert i et lag som ikke var sammensatt slik som Barcelona).

  Men det og skulle sammenligne de største i forskjellige idrettsgrener er selvsagt en subjektiv ting, der noen vil mene at Messi overgår alle uansett. Punktum. Fordi han er fotballspiller. Selv om konkurranseperioden til Bolt ikke er like lenge, presterer han over et så jevnt bra nivå under alle de titalss stevnene han har i sin sesong, i tillegg til hva han presterer på trening. Så det å si at han ikke er like stor fordi han ikke spiller like lenge, henger ikke på greip. Sporten i selv er mindre ja, men det er utrolig mange verden over som driver med friidrett, og det Bolt har gjort har inspirert vanvittig mange unge utøvere til å satse videre i stor skala.

  Akkurat nå er han den største idrettsstjernen fordi han har revolusjonert en ellers usynlig idrett, og tatt sin gren til nye høyder. Det er ikke lett å bli verdenssjerne i en gren som svært få (sammenlignet med f.eks. Fotball) mennesker følger aktivt med på.

  • Bolt gjør alle sine taktiske valg selv? Haha… Kjempemange taktiske valg på en 100 meter. For noe tull. Det er den simpleste idrettsgrenen av alle. Man løper så fort man kan en superkort strekning som attpåtil er rett fram. 100 meteren er en vits av en idrettsgren og at man kan bli verdensstjerne for noe sånt er helt utrolig.

 31. Jeg synes det er en morsom tankelek fra vgsporten sin side. Til alle dere som mener disse sammenligningen er dumme, teite, useriøse og latterlige: hvorfor gidder dere da å bry dere med å kommentere? Her traff du godt mr reporter 😉

 32. Dette var skikkelig flau lesning. Tydelig at Øyvind Brenne ikke er gamle karen. Har du noen gang sett Maradona spille, Øyvilnd? Jeg har mine tvil. Messi hadde aldri klart å vinne noe med Argentina 1986 versjonen eller Napoli laget som Maradona vant 2 Serie A mesterskap med.

 33. Herregud, dere fotballfolk som sier at fotball er mye mer krevende enn friidrett (100m sprint her) fordi man må tenke på føere ting, dere har ikke peiling på hva dere snakker om når det gjelder sprint. Det ligger kanskje 15 år med bare teknikktrening bak OL-gullene til Bolt, samt mye mer. trener en gruppe med jenter og gutter i 12-15 års-alderen, som trener 15 timer i uka, tviler på at mange «fotballspillere» i så ung alder trener mer enn 7-8, MAKS.

  • Da kjenner du ikke mange fotballspillere. Ja de trener kanskje bare 6-8 timer organisert fotball (Inkludert kamper) men så trener de kanskje 20-30 timer uorganisert. Ikke mange friidrettsutøvere som gjør det.

 34. Jeg syns egentlig det blir feil å sammenligne Bolt og Messi, pga de store forskjellene i idrettene deres. Den største forskjellen på sprint og fotball, er at du stiller med lagkamerater på fotballbanen. Messi, en ekstremt god spiller, får med andre ord hjelp av andre, mens Bolt gjør alt selv. Lagkameratene til Messi i Barca er av et annet kaliber enn lagkameratene på landslaget. Statistikkene er også veldig ulike.
  Mens Ronaldo, mannen som med hjelp av et godt forsvar, styrte Portugal i EM, blir glemt. Han er bærebjelken både på Real Madrid og på Portugal. Ronaldo er dog i samme kategori som Bolt; Showman.

 35. En ting skal du ha Marius. Fotball er jo the shit. Derfor er det Messi som bør fortjene tittelen «beste idrettsutøver i verden», selv om jeg selv ikke mener akkurat Messi er fotballspilleren som fortjener det. Samtidig har jo Brenne et godt poeng. Løping er jo noe vi har drevet med siden vi var aper.

 36. Bolt er jo verdens raskeste mann av alle 7 milliarder skal vi ta argumentetet med at han «bare» er raskerer enn de aktive utøverene må vi jo si det om messi og ? godt mulig det er noen gutter noen steder som spiller fotball som er mye flinkerer enn messi. på samme måte som at det kanskje er en rask fyr som hadde løpt fra Bolt der ute et sted men som aldri har blitt oppdaga.

 37. Tynt å si at Messi er klart bedre enn C. Ronaldo! Ronaldo følger Messi tett på mange statistikker, og slår han på mange. I tillegg er Ronaldo, kanskje verdens beste atlet. Han knuser alle på det fysiske (komplett)!!!!

 38. Merkelig diskusjon. Man tar ikke med M. Jordan på grunn av at han ikke er aktiv, men tar med Pele i sammeligningen med Messi. Ellers er dette som å diskutere religion. Selv om spillerne selv og alle kommentatorer kårer Messi til beste fotballspiller i flere år på rad er det alltid noen som skriver lange innlegg til fordel for Ronaldo. Det må de gjerne gjøre, men mening er nå at flertallet stort sett har rett. En annen ting kjære venner, det kan ikke brukes mot verdens beste fotballspiller at han ikke enda er verdensmester. Det betyr jo at det er umulig for de fleste å kunne bli verdens beste fotballspiller dersom du tilfeldigvis ikke er født i et land som har et godt landslag. Men alt i alt diskusjonen er morsom. Min stemme går til Messi, men det er mange som kunne vært i denne diskusjonen. F.eks «The greatest» Muhammad Ali…

 39. En liten fakta opplysning om sprintere fra USA. (Å ja jeg vet at Bolt er fra Jamaica…)
  Om man er en god sprinter i USA, så er sannsynligheten større for at utøveren ender opp som WR i Amerikansk football fremfor å drive med ren sprint. (som sier noe om seriøsiteten til sprint som sport.)
  USA er tross alt den nest største nasjonen i medaljesankingen i dette OLet.

 40. At du faktisk klarer å plassere Michael Phelps, tidenes olympier, på en tredjeplass vitner om din inkompetanse.
  Usain Bolt er stor. Kanskje tidenes største sprinter. Han har tatt idretten sin til et nytt nivå.
  Messi er enorm. Etter min mening tidenes største. Større enn Pele. Større enn Maradonna.
  Men Michael Phelps er større. 22 OL-medaljer, hvor 18 er gull. Og som om det ikke var nok – han har også vanvittige 33 VM-medaljer (!!), hvor 26 er gull. Flere verdensrekorder enn noen andre, teller 39 i antallet. Han har også satt flere olympiske rekorder.

  Phelps, Bolt, og Messi driver med tre helt forskjellige idretter, som vanskelig lar seg sammenligne. Om en på død og liv skal sammenligne prestasjonene deres – ja, da må en gjøre det etter statistikker, ellers blir det umulig. Og i følge statistikkene vinner Phelps, og det KLART..!

  Takk for meg, evig fotball- og sportsidiot.

  • Hei, Leo!

   Det går jo ikke an å sammenligne statistisk mellom svømming som har så sykt mange medaljeøvelser i OL og sprint som bare har to individuelle og en lagkonkurranse. Det er ikke mulig å være verdens beste 100 meter-løper og verdens beste 400 meter-løper samtidig i dag. Men i svømming har man en rekke eksempler på at det er fullt mulig å være best både på 100 meter og 400 meter. I tillegg er det mulig å delta i totalt 17 øvelser, og realistisk å kjempe i toppen i rett i underkant av 10 av dem for de aller beste mannlige og kvinnelige utøverne.

   Og hvordan skulle da Thorkildsen kunne klare å slå Phelps? Han måtte ha deltatt i 22 OL. Med andre ord en aktiv karriere i 88 år. Eller mener du han skulle kunne klart å ta medalje også i diskos, slegge og kule for å være på nivå med Phelps?

   Usaklig å sammenligne ut fra ren statistikk, slik du legger opp til.

   • Hei, Martin.

    Som mitt forsvar:
    Det er tre forskjellige idretter, som alle har ulike arbeidskrav, og av den grunn blir det vanskelig å sammenligne etter ferdigheter. Om idrettsutøvere ikke lar seg sammenligne etter ferdigheter, hva skal man da sammenligne dem etter? Jo, nemlig prestasjoner, og de beste prestasjonene belønnes med edelt metall – noe Michael Phelps har nok av. Mer enn nok.

    Men:
    Som jeg sier i innlegget mitt; «Phelps, Bolt, og Messi driver med tre helt forskjellige idretter, som vanskelig lar seg sammenligne.»
    Men når Øyvind Brenne velger å sammenligne dem, og kommer med en konlusjon på hvem som er best – ja, da velger jeg å komme med min mening.
    Men som sagt, jeg synes det er vanskelig å sammenligne tre utøvere fra tre helt forskjellige idretter. Min konklusjon er egentlig – de er tre fantastiske utøvere som alle har revolusjonert sin idrett. Men må jeg velge en – da blir det unikumet fra USA, Michael Phelps..!

 41. Til dere som argumenterer med at Bolt hadde vært en middelmådighet dersom det hadde vært 240 millioner aktive særintere: Skal man følge en slik argumentasjon, kan man jo si at dersom det hadde vært 500 millioner aktive fotballspillere,ville Messi vært en middelmådig fotballspiller. Vil bare understreke at jeg synes begge er fantastiske idrettsutøvere.

 42. Bolt er imponerende. Det innenfor en sport som er målbar på tid. Tiden Bolt løper på er udiskutabel. Enkelt og greit. For meg er alikevel Mohammad Ali den største. Da tenker jeg like mye personlighet som idrettsutøver. Ali er bare størst.

 43. Hvis man skal sammenligne over de ulike idrettene, så er man nødt til å sammenligne innenfor områder alle kan delta i, slik som at spurteteknikk, eller mengde med trening, osv har en påvirkning på vurdering, blir totalt feil. Eller antall utøver for den saks skyld. Da det finnes utallige idretter som krever ulike ting som i seg selv og utenfor idretten er vanskelige på sin egen måte og generelt.

  En fekters årvåkenhet overfor når han skal stikke og når han skal forsvare seg, og hvordan, er nok en ufattelig tøff oppgave, men det kan jo ikke sammenlignes med en svømmers vending som må utføres perfekt hver eneste gang, selv om begge oppgavene er tøffe og vanskelige, blir det urettferdig overfor dem begge å bli vurdert som en grunn til at en av idrettene skal være vanskeligere, tøffere, og dernest fortjener større respekt for enkelte utøvere.

  De to eneste og umiddelbare kriteriene, som bør komme med, er isåfall påvirkningen på idretten og idrettsverden generelt, og titler(titler de fleste kan vinne(VM, OL, tradisjonsrike klubbtitler)).

 44. Seriøst, er det så vanskelig å forstå at han er dopet? Ben Johnsen var full av dop og løp på 9.79, Usain Bolt har 9.58 og er ren? I tillegg er to av hans lagkamerater tatt i doping. Nr 3 på OL sprinten er tidligere dopet.

  If it looks like a rat, and smells like a rat….ITS a rat!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *